Venčanje Mlada Nevesta Mladoženja Brak
Shutterstock
Mladenci Venčanje
Postavite sebi ova pitanja pre nego što izgovorite sudbonosno 'da', Foto: Shutterstock

Međutim, kako znaš da si zaista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja bi, pre ulaska u brak trebalo da postavite sami sebi, a vaši iskreni odogovori će vam otkriti sve.

1. Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje. U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele da učine srećnom. Zašto bi ikada želeli da napustite osobu koja je svoj život posvetila vama i vašoj sreći?

2. Zašto volite partnera?

'Zato što ga jednostavno volim', je najgori odgovor koji sebi možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još niste spremni za brak i još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u trbuhu i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će vremenom nestati. Međutim, to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da otkrijete zašto, tek tada ćete biti sigurni da su vaš osećaj i namere iskreni.

3. Da li spremni na život u kojem ćete dopunjavati jedno drugo?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje morate sebi da postavite jeste - hoćete li život kakav želite i koji vas usrećuje biti takav i u braku?

Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li se spremni da se odreknete svojih stavova i prihvatite tuđe. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živjeti, ali i puno veće poput one o planovima oko dece.

Najbolji način da odgovorite na ova važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno 'da' to se neće promeniti preko noći, već se može samo pogoršati.