OPTUŽENI ZA UBISTVO ESKOBARA TRAŽIO DA IZNESE ODBRANU Danas nastavak suđenja za likvidaciju u Rušnju
Foto: Alo/Alo!/Nikola Todorović

Suđenje okrivljenima za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara, koje se dogodilo 9. marta prošle godine na benzinskoj pumpi u Rušnju, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. Prvookrivljeni Stefan Zlatanović trebalo bi da na današnjem ročištu iznese odbranu, a kao svedoci su pozvani svedok Dražen Damjanović i član porodice Ranka Radoševića.

Naime, prvookrivljeni Zlatanović je na samom kraju pretnodnog suđenja, koje je održano 6. avgusta, rekao sudiji da na narednom suđenju, odnosno danas, želi da iznese odbranu.

- Daću odbranu na sledećem suđenju. Nisam hteo još da iznosim odbranu jer se nisam konsultovao sa braniocem oko toga, ali, evo, sad sam odlučio. Hteo sam da se branim ćutanjem, ali sad sam odlučio da ću da iznesem odbranu. Govoriću 20 do 30 minuta kako bih sve što detaljnije ispričao, jer ne želim da odgovaram na pitanja. Znam šta bi me tužilaštvo i sud pitali, nije mi prvo suđenje. Neću odgovarati ni na pitanja advokata, da se nešto ne protumači na ovaj ili onaj način, imao sam loše iskustvo sa pitanjima - rekao je Zlatanović.

Na prethodnom suđenju svedočili su oštećeni Milan Pavlović i Uroš Veljković, koji su bili u kafiću benzinske pumpe u trenutku kada je Radošević ubijen, dok je treći svedok oštećeni Dražen Damjanović opravdano izostao.

Jedina okrivljena devojka nudila jemstvo

Branilac okrivljene Azre Šabanović predložio je sudu da njegovu branjenicu pusti iz pritvora uz jemstvo. To je bio drugi put da se nudi jemstvo za Šabanović, dok je ono prvi put ponuđeno na priprmenom ročištu.

On je rekao da je Šabanović dva i po sata iznosila odbranu, da je sve detaljno ispričala i da je osudila svaku vrstu nasilja.

- Rekla je da, osim svog dečka, ne poznaje niloga od okrivljenih. Uzoran je student, uhapšena je na fakultetu, što ukazuje na to da se nije skrivala. Već 15 meseci je u pritvoru i to jako reško psihički podnosi. Devojka je iz čestite porodice - rekao je.

Branilac je dodao da, uz saglasnost Azrine majke, iako okrivljena nije državljanin Srbije, odobri puštanje iz pritvora uz jemstvo od 25.000 evra i rekao da je okrivljenoj Šabanović "u interesu da opravda poverenje porodice koja će teškom mukom da sakupi 25.000 evra za jemstvo", ističući da je Šabanović nevina.

Sud je predlog za ukidanje pritvora odbio kao neosnovan.

Prema informacijama do kojih je ranije došao Telegraf.rs, upravo je Azra bila ta koja je kontaktirala Radoševića i rekla mu da dođe da proba vozilo koje su navodno prodavali, kako bi bila sigurna da će Eskobar tog 9. marta da se pojavi na pumpi, s obzirom na to da se on bavio otkupom i prodajom vozila.

Likvidacija unapred isplanirana

Za ubistvo Eskobara opruženi su Luka Vučetić, Stefan Zlatanović, Marko Pjanović i Azra Šabanović, dok peta osoba, naručilac ubistva, i dalje nije poznata.

Vučetić je priznao izvršenje ubistva, dok je Zlatanović rekao da će odbranu da iznese u dalejm toku postupka. Drugo dvoje okrivljenih negirali su umešanost u ubistvo.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva.

Državljani BiH Marko Pjanović (28) i (22) Azra Šabanović, koji su izručeni Srbiji, optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Prema nezvaničnim informacijama, Radošević je, navodno, bio pripadnik bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je ubijen u Beogradu i nikšićkog klana Bobana Baćovića koji je sarađivao sa škaljarskim klanom, te je moguće da je likvidiran u ratu klanova koji bukti od 2015. godine. Navodno se bavio švercom kokaina i skanka, zbog čega je, najverovatnije, dobio nadimak Eskobar, a narkotici su neretko razlog sukoba klanova. Od njih je, ipak, sve i počelo.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading