UHAPŠEN ZVICEROV KUM! Učestvovao u ubistvima "škaljaraca" u Grčkoj: Dačić otkrio sve detalje
Foto: Alo/Foto: Alo!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Interpol Zagreb obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici Milovana Zdravkovića. On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova primilo obaveštenje da su, dana 11.10.2024. godine, lišili slobode Zdravkovića radi krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal zbog krivičnih dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

Visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe

Izjava potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova otkriva da je Milovan Zdravković visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači. Prema operativnim saznanjima, on je bio kum Radoja Zvicera, a zajedno sa njim i još nekoliko istaknutih članova, donosio odluke vezane za izvršenje krivičnih dela ove organizovane kriminalne grupe.

Učešće u planiranju teških ubistava

Milovan Zdravković je osumnjičen da je, kao član organizovane kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka, učestvovao u planiranju i pripremanju izvršenja krivičnih dela teško ubistvo. Konkretno, optužen je za učešće u teškim ubistvima izvršenim u Atini i na ostrvu Krf. Njegova uloga se ogledala u finansiranju logistike, plaćanju za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavci i transportu oružja za izvršenje krivičnih dela.

Kupovina i distribucija opojne droge

Pored učešća u planiranju teških ubistava, Milovan Zdravković je sa ostalim članovima organizovane kriminalne grupe Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportovana i distribuirana u Evropi. Ove aktivnosti su bile deo šireg delovanja organizovane kriminalne grupe kojoj je pripadao.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading