HRVATSKA U JULU 2022. RASPISALA POTERNICU ZA ZVICEROVIM KUMOM Srbija ga tražila zbog ubistava u Atini i Krfu
Foto: Printscreen/Printscreen

Prema pisanju hvatskog portala, optužbe Srbije protiv Milovana Zdravkovića, kuma Radoja Zvicera, barem ove o kojima govori Dačić i zbog kojih ga sada traže, datiraju iz februara 2024. godine. Radi se o optužbama iz akcije srpske policije pod kodnim imenom „Vertikala“ u kojoj je ukupno prijavljeno 18 osoba, a glavne optužbe odnosile su se na likvidacije čelnika suprotstavljenoga škaljarskoga klana u Grčkoj iz 2020.

Konkretno, radi se o ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, 19. januara 2020. godine u Atini, kao i ubijstva Alana Kožara i Damira Hadžića, ubijenih 23. jula 2020. godine na grčkom otoku Krf. Značajan deo dokaza za ovu akciju srpska policija je dobila na osnovu međunarodne pravne pomoći od Francuske, tačnije kada su francuske vlasti „provalile“  server za zaštićenu kriptovanu komunikaciju Saj.

zvicer

Stamatović i Dedović Foto: Alo/ilustracija

 

- Osim Radoja Zvicera, navodnoga fantomskoga šefa kavačkoga klana, koji se već godinama krije na raznim lokacijama širom sveta, koji je sa Zdravkovićem povezan kumstvom, za likvidacije u „Vertikali“ su osumnjičeni i zloglasni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, bivši vođa jedne od frakcija navijača Partizana, a za koga se znalo da obavlja ubijstava i mučenja za kavački klan, ali i poznati narkobos Darko Šarić koga su ove optužbe po prvi puta jasno povezale s kavačkim klanom - piše Jutarnji list.

zvicer

Veljko Belivuk Foto: Alo

Naime, za Šarića, koji se pre oko 15 godina, u akciji „Balkanski ratnik“, prvi put našao na meti međunarodnih inspektora zbog trgovine kokainom, kada je označen kao jedan od najvećih evropskih narko-bosova, do pre godinu dana se smatralo da radi nezavisno od kavačkog i škaljarskog klanu, ali ga najnovije optužbe jasno svrstavaju na stranu „Kavčana“, navodi Jutarnji list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading