Par, raskid, tuga, depresija, svađa
Shutterstock, ilustracija
Par, raskid, tuga, depresija, svađa

Shutterstock, ilustracija

Par, raskid, tuga, depresija, svađa, Foto: Shutterstock, ilustracija

Mlada žena koja se bori sa bulimijom otkrila je jednostavno pitanje koje joj je lekar postavio, a koje ju je skoro uništilo.

Komentar je naveo na razmišljanje i počela je da ograničava koliko kalorija unosi. Takođe je počela svakodnevno da staje na vagu.

"Već sam jednom videla ovog doktora, bacio je pogled na moj dosje i ne znam šta je video, mora da je imao komentar o poremećaju u ishrani i mora da je samo mislio da je debljanje pozitivno ", rekla je ona.

"Bukvalno su mu prve reči bile - oh, smršala si ".

“Bila sam kao oh, zar ne? Samo sam bila tri nedelje na odmoru.”

Lekar je potom uzeo vagu i naterao je da se sama izvaga.

“Znao sam da će mi biti neprijatno, ali sam ipak stala na vagu. Osećala sam se tako mala.”

“Nisam mogla da verujem šta se dogodilo. Nisam prestala da razmišljam o tome.”

Morisova, koja se borila protiv bulimije poslednjih šest godina, priznaje da je njen poremećaj ishrane stalna borba. Ona je rekla da hrana i dalje kontroliše njen život, čak i da kontroliše da li ide na društvene događaje, ali da je morala da nauči tehnike za upravljanje problemom.

"Bila sam usredsređena na težinu i tek sam se u poslednje dve godine počela edukovati o važnosti ishrane i moj fokus više nije na težini."

Tvrdi da kada je doktor prokomentarisao njenu težinu, to je pokrenulo njene stare loše navike. Rekla da je plakala na putu kući iz lekarske ordinacije i da je naredne dve nedelje gladovala u nadi da će broj na vagi da opadne.

"Neverovatno je kako jedan komentar može da učini da se osećate kao da je sve uništeno."