bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U prvih šest meseci 2024. godine prijavljeno je osam osoba preminulih usled kovida 19 i uglavnom se radi o pojedinačnim slučajevima.

Uglavnom su to pojedinačni slučajevi, a u Derventi i Doboju su prijavljena po dva smrtna ishoda usled kovida 19 u navedenom periodu - istakla je doktorica Irena Špegar Drobac, specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS.

Prema njenim rečima, posmatrajući period od 13. maja do 2. juna, nije bilo prijavljenih pozitivnih slučajeva na korona virus.

- U periodu nakon toga, od 3. jula ove godine u Republici Srpskoj sporadično se prijavljuje po nekoliko slučajeva sedmično. Na primer, tokom prethodne sedmice, od 15. do 21. jula, prijavljena su tri novoobojela. U pretposlednjoj sedmici praćenja, u periodu od 8. do 14. jula, prijavljeno je šest pozitivnih slučajeva, u od 1. do 7. jula bio je jedan slučaj – ističe Špegar Drobac i dodaje da je epidemiološka situacija za sada stabilna.

- Od početka pandemije, zaključno sa 21. julom ove godine, prijavljeno je 6.706 smrtnih ishoda u Republici Srpskoj – dodala je ona.

Što se tiče vakcinacije protiv kovida 19, prvom dozom vakcine obuhvaćena je 332.909 osoba, drugom dozom 322.336 i trećom dozom 94.408 osoba, a najveći broj građana u Srpskoj primio je vakcinu Sinofarm, dok su ređe primenjivane vakcine Moderna, Sinovak i Astrazeneka.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading