Velika Britanija
Foto: Alo/Mirror.co.uk

Bio je to par čarapa koji je konačno doveo porodicu Alfreda Svinska do njegovog pokojnog tela.

Deda je imao 54 godine kada je nestao jedne hladne noći u januaru 1967. Dao je svom sinu Geriju 10 bobova za poslednje narudžbine u njihovom lokalnom pabu, Miners Arms u Pinkstonu, u Derbiširu, i otišao u spoljni toalet. Ali onda je nestao u vazduhu - a njegov nestanak je mučio njegove rođake pet decenija.

Posle 56 godina bez ikakvih odgovora, njegov unuk Rasel Loubridž (61) naišao je na policijsku objavu na društvenim mrežama o telu koje je iskopano na polju farmera u blizini. Ljudske kosti i muška odeća - uključujući dve neobične čarape - pronađene su zakopane 6 stopa ispod u polju u Saton-in-Ešfildu, Norfolk, u aprilu 2023.

Farmer je pozvao policiju nakon što su ostaci počeli da padaju iz kandži njegovog kopača. Traumatske povrede skeleta su kasnije pokazale da je čovek, koji je još uvek imao preddecimalne kovanice u džepu, nasilno ubijen. Rasel, koji je poslednji put video svog dedu Alfreda kada je imao samo četiri godine, odmah je prepoznao čarape.

„Nisam obraćao mnogo pažnje na početku, ali onda je policija objavila fotografiju para neobičnih čarapa i imao sam neverovatan flešbek, posebno crnu čarapu“, rekao je Rasel za Miror. „Odjednom sam se setio da sam kao klinac obukao dedine čarape i povukao ih tako da mi je peta došla do kolena.

„Pozvao sam policiju i došli su da uzmu DNK bris. Tada smo saznali da je to zaista Alfred. Bio sam šokiran i zaprepašćen. Ispostavilo se da je noću nosio čudne čarape. Moje prve misli o tome su bile: 'Jadni momak, ostavio je ženu i nije imao sreće, bio je u prenoćištima i nije bio na vrhuncu pranja'."

"Ili je to možda bilo samo jedno njegovo stopalo i na svakoj je nosio po dve čarape. Bilo je to usred zime." Alfred se razveo od svoje žene, Keroline, godinu dana pre nego što je nestao, a ona je preselila njihovu decu i unuke, uključujući Rasela i njegovu majku Džuli, u obližnji Saton-in-Ešfild. Alfred je nastavio da se viđa sa svojim sinom Gerijem, koji je tada imao 30 godina.

Često bi se sastajali na piću u Miners Armsu. I tog kobnog petka uveče, 27. januara 1967, Geri se sastao sa svojim tatom u pabu. Alfred mu je dao 10 bobova da bi dobio poslednju rundu. „Pretpostavio je da ide u spoljni toalet i da će se odmah vratiti“, objasnio je Rasel.

„Sledećeg jutra, čovek kod koga je bio prenoćio je obišao našu kuću u Ešfildu tražeći ga, jer nije došao kući te noći i bio je dan kada je morao da plati hranu. Mislio je da će pobeći daleko da se izvučem iz plaćanja“. Većina je mislila da je ponosni rudar iz Derbišira i trkač golubova pregazio svoju otuđenu ženu i decu.

Samo je Geri odbijao da veruje da ne bi napustio svoju porodicu i nikada nije odustao od nade da će ponovo videti oca – sve do dana kada je umro 2012. „Kada sam čuo za telo, znao sam da moram da stupim u kontakt, čak i ako ostatak porodice to nije hteo da uradim za ujaka Gerija“, rekao je Rasel.

Obdukcija je utvrdila da je Alfred nasilno ubijen i da se borio za život. „Policija veruje da je bio ostavljen negde nedelju dana ili više pre nego što su ga zakopali, jer su mu nedostajali prsti i rebra kao da su ga opustošile lisice i jazavci. Ko god da ga je ubio vratio se da se uveri da nikada nije pronađen“, rekao je Rasel.

Sada, Rasel daje poslednji zahtev za informacijama pre nego što se istraga o hladnom slučaju njegovog dede zauvek zatvori. Rekao je: „Za porodicu je uteha znati da ih nije napustio i da više nije izgubljen. Ali ima mnogo pitanja bez odgovora."

BONUS VIDEO

@alo_portal Od sledeće godine još više letnje temperature, suše će biti velika pretnja #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryoupage #viralvideo #viraltiktok #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading