Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

Danas sastanak predsednika Ukrajine i SAD Volodimira Zelenskog i Džozefa Bajdena u Beloj kući. Akcije SAD za ubrzanje podrške Ukrajini biće danas objavljene, najavio je Bajden.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorava da Moskva zadržava pravo upotrebe nuklearnog oružja u slučaju agresije na Rusiju i Belorusiju.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Bajden se zahvalio Zelenskom

Džo Bajden je zahvalio Volodimiru Zelenskom što je podelio svoj "plan za pobedu", saopštila je Bela kuća.

Dvojica lidera razgovarala su o vojnom finansiranju i dugoročnoj bezbednosti Ukrajine, navodi se u saopštenju.

"Stojimo uz Ukrajinu sada i u budućnosti... Da budem jasan. Rusija neće pobediti u ratu", rekao je Bajden.

RUSI PUNIH 5 SATI TUKLI PO KIJEVU Stravični snimci iz prestonice Ukrajine prikazuju šta je ostalo nakon udara (FOTO/VIDEO)

Izjava Zelenskog uoči sastanka: Hvala vam

"Gospodine predsedniče, hvala vam na snažnoj podršci i odluci da nam pomognete da zaštitimo Ukrajinu. Ukrajina je naš dom. Duboko cenimo što su Ukrajina i Amerika stajale rame uz rame od prvog trenutka...

Vaša odlučnost je neverovatno važna za nas da prevaziđemo rat... Moramo da vratimo normalan život i veoma cenimo vaše vođstvo...

Takođe imamo 26 bilateralnih bezbednosnih sporazuma sa partnerima na osnovu Bezbednosne deklaracije G7. Imamo jak bezbednosni sporazum sa Sjedinjenim Državama, zahvalni smo na tome i u potpunosti ćemo ga primeniti.

I veoma je važno da delimo istu viziju bezbednosne budućnosti Ukrajine u EU i NATO, a Ukrajina na tom putu sprovodi neviđeni broj reformi. Danas imamo novi paket podrške... Ovo će biti od velike pomoći.

Danas sam sa predsednikom Bajdenom izneo plan za pobedu. Spremamo se da razgovaramo o detaljima za jačanje plana, za koordinaciju naših pozicija...

Hvala vam na toj nepokolebljivoj dvopartijskoj podršci i celom američkom narodu. Moramo da pobedimo zajedno, pobedićemo."

Rusi bomabardovali Siversk (VIDEO)

- Rusi su bombardovali privremene tačke razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u Siversku - navodi "Military Summary" u opisu snimka

 

 

UNIŠTILI SU MOĆNE F-16?! Rusi javljaju o strašnom napadu: Pogodili smo aerodrom četiri puta!

Rusija priprema listu sirovina zabranjenih za izvoz u "neprijateljske" zemlje

Moskva će pripremiti listu sirovina zabranjenih za izvoz u zemlje koje smatra neprijateljskim, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.

Prema njegovim rečima, zabrana će obuhvatiti "prilično veliku listu proizvoda koji su danas traženi na svetskim tržištima", a među njima će biti kako minerali, tako i energenti.

Dodao je da vlada analizira izvodljivost zabrane izvoza kako bi ruske industrije nastavile da se razvijaju bez poteškoća zbog ovih ograničenja.

"Postoji konkretna analiza situacije na svetskim tržištima i mogućnosti Rusije. Relevantni predlozi će biti pripremljeni u bliskoj budućnosti", rekao je Novak.

(Tanjug)

"OVO JE DIREKTNA PRETNJA ZELENSKOM" Budanov se sprema da postane predsednik?

Vrh kijevskog režima je u stanju konfrontacije, što bi moglo dovesti do ostavke ministra odbrane Rustema Umerova i načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Kirila Budanova, kao i nekoliko generala, navodi RIA Novosti

Zelenski se zahvalio SAD nakon najavljivanja pomoći Kijevu od oko 8 milijardi dolara

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio se danas američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i obema strankama u američkom Kongresu, nakon što je najavljeno da će SAD poslati Kijevu vojnu pomoć u vrednosti od skoro osam milijardi dolara i uvesti nove sankcije Rusiji.

''U ime ukrajinskog naroda i naših hrabrih ratnika na prvim linijama fronta, zahvaljujem se našem najbližem savezniku, SAD, što su pronašle način da ustupe preostalu bezbednosnu pomoć Ukrajini i obezbede da predsednička ovlašćenja potraju do završetka fiskalne godine u SAD'', napisao je Zelenski na svom nalogu na mreži Iks.

Moskva: Preko noći uništeno sedam dronova iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti

Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su sedam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti, saopštilo je  Ministarstvo odbrane Rusije.

"Četiri bespilotne letelice iznad teritorije Belgorodske oblasti, jednu nad teritorijom Kurske oblasti i dve iznad teritorije Brjanske oblasti", navodi se u objavi na Telegramu.

Rusi uništili norveško transportno vozilo NM199

 

 

 

Bajden: Akcije SAD za ubrzanje podrške Ukrajini biće objavljene danas

Akcije SAD za ubrzanje podrške Ukrajini biće danas objavljene kao deo međunarodnih napora da se pomogne Ukrajincima da se oporave od štete koju im je nanela ruska "invazija", izjavio je predsednik SAD Džozef Bajden.

Bajden, Volodimir Zelenski i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen okupili su se sa drugim svetskim liderima na marginama Generalne skupštine UN da bi izrazili snažno jedinstvo u podršci Kijevu, preneo je Rojters.

Dron gađao nuklearku

Bespilotna letelica Oružanih snaga Ukrajine bacila je municiju na teritoriju Zaporoške nuklearke, objekti nuklearke nisu oštećeni, ali se zapalila suva trava, saopštile su za Sputnjik u hitnim službama.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading