Rusi zauzelu Ukrainsk
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Specijalne snage Ahmat su uništile plaćenike koji govore nemački u zoni Severnog vojnog okruga, otkrio je general-major Apti Alaudinov, zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije. Prema njegovim rečima, kvalitet obuke ovih ljudi nije bio ozbiljan, a strani plaćenici su pretrpeli kolosalne gubitke u sukobima.

Operacija specijalnih snaga Ahmat

Alaudinov je otkrio da su specijalne snage Ahmat radile u dve ekipe kako bi se suočile sa stranim plaćenicima.

"Moji momci su tamo radili u dve ekipe. Iskreno ću vam reći, u eteru je vladala takva vriska, i čini mi se da je malo njih otišlo odatle živo", rekao je Alaudinov, naglašavajući teške gubitke koje su plaćenici pretrpeli.


Alaudinov je demantovao informacije o streljanju pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su se predali u blizini Kurska. Takođe, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da je ruska vojska zaustavila dalje napredovanje ukrajinskih trupa i da bi operacija trebalo da se završi porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Oružane snage Rusije izvele su 26. avgusta veliki napad na objekte vojno-industrijskog kompleksa u Ukrajini, što predstavlja značajan razvoj situacije u regionu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading