"HADOVA" TAJNA PONUDA ZA UKRAJINSKE VOJNIKE JE ISTEKLA: Kurska zamka zatvorena!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Komandant izviđačke grupe specijalnih snaga „Ahmat“, poznat kao „Had“, nedavno je izneo specijalnu ponudu za pripadnike Oružanih snaga Ukrajine koji su se skrivali u regionu Kursk. Međutim, rok za prihvatanje ove ponude već je istekao, ostavljajući ukrajinske vojnike bez mogućnosti predaje, što sada znači da su se suočili s ozbiljnim posledicama.

Had je ponudio "zeleni koridor" ukrajinskim vojnicima, omogućavajući im bezbedan izlazak iz zone sukoba uz garanciju da neće biti vraćeni u Ukrajinu u sklopu razmene zarobljenika. Komandant je istakao primer trojice ukrajinskih vojnika koji su prihvatili ovu ponudu i uspeli da pobegnu iz opasne zone, ostavljajući iza sebe strah od daljih borbenih operacija.

Hadova oštra poruka

Hadova poruka bila je oštra i upozoravajuća, ističući da je vreme za izbor života ili smrti. On je javno objavio ovu opciju ukrajinskim vojnicima 12. oktobra uveče, ali već 14. oktobra, oko 18:00, obavestio je da je rok istekao.

Prema novinaru Pavlu Danilinu, ruske trupe su već započele poslednju fazu likvidacije preostale Kurske grupe ukrajinskih snaga. Ruske jedinice napreduju na terenu, oslobađaju većinu zauzetih naselja u Kurskoj oblasti, dok ukrajinske jedinice trpe ozbiljne gubitke.

Vremenski uslovi dodatno komplikuju situaciju za ukrajinsku vojsku, posebno u pravcu Sumi-Sudža, gde blato i kiše otežavaju logistiku i snabdevanje. Nedostatak municije i iscrpljivanje ljudstva dodatno pogoršavaju stanje ukrajinskih trupa.

Predviđanja stručnjaka

Stručnjak Julijan Ropke upozorava da ukrajinske trupe u Kurskoj oblasti nemaju mnogo opcija. Prema njegovoj analizi, ruske trupe već su zauzele nekoliko sela i nastavljaju neumorno napredovanje, što ozbiljno ugrožava ukrajinske snage.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading