riblja corba
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Prilikom posete i nastupa u Čačku, u martu prošle godine, u rodnom gradu rok legende Bore Đorđevića je pokrenuta inicijativa da se jedan trg u Gradskom parku nazove njegovim imenom.

Inače, taj park se nalazi preko puta zgrade u kojoj je odrastao u Ulici Veselina Milikića. Međutim, Bora nije s oduševljenjem prihvatio tu vest, ali je kroz osmeh prokomentarisao.

riblja corba

Foto: ATA Images

 


- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - izjavio je Bora prilikom svog poslednjeg nastupa u rodnom gradu.

 

 


Od ideje se tada odustalo, mada je grad bio spreman da finsnijski podrži takvu inicijativu Čačana. 

 


Prema današnjoj izjavi Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, Bora će uskoro u rodnom gradu dobiti ulicu koja će nositi njegovo ime. Koja gradska saobraćajnica je u pitanju, još nije odlučeno.

- Ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja - naveo je gradonačelnik Milun Todorović. 

EVO OD ČEGA JE BOLOVAO BORA ČORBA

Bora je poslednjih dana bio priključen na kiseonik nakon što mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Njegov menadžer otkrio je nedavno da je Bora smešten u bolnicu u Ljubljani, a muzičar je jednom prilikom otkrio da dugi niz godina ima problema sa plućima. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading