BAKINA KUHINJA: Slano pecivo sa sirom  na malo drugačiji način!
Foto: Bakina Kuhinja

Potrebno je:
 

200 ml mleka

100 ml jogurta

1 jaje

2 kašike ulja

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

oko 550  gr brašna


Nadev:

150 gr sira

1 celo jaje + 1 žumance za premazivanje

šaka seckanog peršuna 

biber
 

Priprema:
 

U mlako mleko  izmrviti kvasac, dodati šećer promešati i ostaviti da zapeni. U činiju sipati kvasac, jogurt, ulje, jaje i dodavati brašno zamesiti mekše testo glatko. 
Ostaviti da odmori 30 min. Razviti na sto u pravougaonik. Sir izgnječiti i dodati jaje i šaku seckanog peršuna i malo bibera. 

BAKINA KUHINJA: Slano pecivo sa sirom  na malo drugačiji način!

Foto: Bakina Kuhinja

 


Sve izjednačiti. Na dnu razvučenog testa staviti sir (ostaviti 2 kašike), pa preklopiti sa gornjim delom. 
BAKINA KUHINJA: Slano pecivo sa sirom  na malo drugačiji način!

Foto: Bakina Kuhinja

 


Prazni deo testa još malo razvući testo oklagijom i iseći ga na trake. U preostali sir dodati malo crvene paprike p premazati trake .Svaku traku uviti oko svoje ose. Donji deo testo uviti ka trakama formirajući rolnicu. Staviti u podmazan pleh i pokriti da odmori. 

BAKINA KUHINJA: Slano pecivo sa sirom  na malo drugačiji način!

Foto: Bakina Kuhinja

 

Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C oko 35-40 min C. Seći potpuno ohladjenu.Mekana kao pena divnog ukusa..

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading