RECEPT DANA Pečurke u pavlaci gotove za samo 15 minuta
Pečurke u pavlaci
Sastojci:
600 g šampinjona
1 crni luk
3 čena belog luka
½ veze peršunovog lista
2 kašike ulja
1 dl belog vina
2 dl neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake
1/2 kašičice bosiljka, ruzmarina, nane i majčine dušice
so, biber
Priprema:
Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i dinstajte na ulju dok ne porumeni.
Pečurke operite, isecite na listiće, pa ubacite i njih. Promešajte.
Odmah dodajte i protisnuti beli luk, te belo vino uz stalno mešanje.
Dinstajte 15-20 minuta pa dodajte obe pavlake i začine.
Ostavite koji minut da se ukusi lepo povežu, posolite i pobiberite.
Na kraju dodajte sitno seckani list peršuna.
SAVET Pre peršuna možete dodati i šaku bebi-spanaća
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)