GTA San Anderas
Foto: Printscreen/Printscreen

Ovaj apdejt ispravlja mnoge greške koje nisu bile prisutne u konzolnim verzijama ovih igara, a sada je otvorenog koda (open-source) kako bi obeležila 20. godišnjicu igre Grand Theft Auto: San Andreas.

Popravke za sve igre iz trilogije

SilentPatch donosi niz poboljšanja za sve tri igre. Jedna od zanimljivijih ispravki je sprečavanje da automobili dvaput eksplodiraju kada igrač napusti vozilo tokom eksplozije. Takođe je vraćen PS2 efekat zbog kog neki vozači nisu palili svetla tokom kiše ili magle.

Automobili sa metalik elementima sada izgledaju sjajno, a ne matirano. Brzina prikazivanja kredita i tekst misije su takođe popravljeni, prilagođeni visokoj rezoluciji i više ne kasne.

Specifične popravke za GTA 3 i Vice City

U GTA 3, SilentPatch uvodi ispravke poput animacija za vožnju čamaca, zbog kojih Claude sada sedi u čamcu umesto da „propada“ kroz sedište. Pešaci sada izbegavaju igračevo vozilo, a ne trče ka njemu, a odsečeni delovi tela sada izgledaju ispravno. Vozači sada mogu skretati desno na jednosmernim ulicama.

U Vice Cityju, većina ispravki se odnosi na probleme sa prikazom zbog „backface culling-a“ – tehnike koja štedi memoriju ne prikazujući nevidljive delove objekata. Ovaj problem je izazivao nestajanje prozora na kolima i delova Tomijeve kragne. Ovo je sada popravljeno, kao i pogrešan položaj blica na jurišnim puškama. Uključena je i zakrpa koja povećava učestalost govora NPC likova na ulici.

Popravke za San Andreas

U San Andreasu, SilentPatch donosi da se CJ-ova odeća pomera dok vozi kvad, isto kao i na običnim biciklima. Takođe, sada je moguće lebdeti sa džetpekom koristeći Q+E dugmad, što je znatno olakšanje za igrače na tastaturi. Popravljena je i greška sa crnim tačkicama koje su mnogi smatrali letećim tanjirima – sada se prikazuju kao bele zvezde padalice, kako je prvobitno i bilo planirano.

Preuzimanje i instalacija SilentPatch-a

SilentPatch možete preuzeti odvojeno za svaku igru iz GTA trilogije na Stimu. Uputstva za instalaciju zavise od verzije igre (digitalna ili fizička), pa je važno pratiti ih pažljivo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading