kiseli kupus
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice pokušavaju da uklone višak soli dodavanjem krompira u kacu. Međutim, ovaj trik nije uvek efikasan jer sirov krompir ne apsorbuje dovoljno soli, za razliku od kuvane verzije.

Kada je kupus previše slan, ubacite nekoliko šargarepa i zelenih paradajza direktno u kacu. Ove namirnice prirodno apsorbuju višak soli iz rasola, balansirajući ukus kiselog kupusa na pravi način.

Kako da pripremite kacu za savršeni rezultat:

  • Dodajte šargarepu – idealna je za neutralizaciju viška soli.
  • Ubacite zeleni paradajz – dodatni saveznik u poboljšanju ukusa.
  • Ostavite nekoliko dana da povrće odradi svoj posao.
kiseli kupus

Foto: Shutterstock

 

Za one koji žele da isprobaju nešto drugačije, Bugarke koriste poseban recept za kiseljenje kupusa, značajno drugačiji od našeg. Probajte i možda otkrijete novi omiljeni način pripreme!

Uz ove trikove, vaš kiseli kupus će uvek biti savršen – bez previše soli i sa vrhunskim ukusom. 

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading