Dejan Ristić
Foto: Printscreen/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Tokom susreta, njih dvojica, zajedno sa svojim saradnicima, razmatrali su pitanja od obostranog interesa koja se tiču oblasti informisanja i telekomunikacija.

Naglašena je potreba daljeg unapređenja zakonodavnog okvira u skladu sa najnovijim regulativama Evropske Unije, pri čemu su recentni zakonski propisi u ovoj oblasti rezultat dugotrajnog i plodotvornog dijaloga svih zainteresovanih strana. Ministar Ristić je istakao opredeljenost Ministarstva za intenziviranje dijaloga sa svim akterima na medijskoj sceni, sa posebnim osvrtom na medijski pluralizam, bezbednost novinara i jačanje demokratskih kapaciteta društva u oblasti javnog informisanja.

Ambasador Žiofre je pozdravio postignute rezultate Republike Srbije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, dok je ministar Ristić istakao opredeljenost Ministarstva da stvori najpovoljniji ambijent za nesmetano razvijanje privrednih aktivnosti, kako domaćih tako i stranih subjekata, čime bi se doprinelo ekonomskom i društvenom napretku zemlje.

Dejan Ristić

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

 


Podrška EU i implementacija medijskih zakona

Ambasador Žiofre je naglasio važnost slobode izražavanja i medijskog pluralizma u demokratskom društvu, ističući potrebu osiguravanja povoljnog i sigurnog okruženja za rad istraživačkih medija u javnom interesu. Takođe, istaknuta je spremnost Evropske unije da podrži Ministarstvo u procesu reformi u sektoru informisanja i telekomunikacija, uz naglasak na doslednoj implementaciji usvojenih medijskih zakona.

Dvojica sagovornika su ocenila dosadašnju saradnju Ministarstva i Delegacije EU kao pozitivnu, istovremeno ukazujući na moguće pravce daljeg jačanja i obogaćivanja ove saradnje u budućnosti. Očigledna je spremnost i angažovanost obe strane u postizanju željenih rezultata u oblasti informisanja i telekomunikacija.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading