NEKA SE SPREME NAŠE "VREDNE I NEZAVISNE" NVO Stiže 1.6 milijardi dolara za propagandu protiv OVE zemlje!
Foto: Printscreen

Nekako je zločin kada drugi to rade, ali je dobra 'informativna operacija' kada Amerika želi da diskredituje pekinške inicijative Pojas i put širom sveta

Najmanje od 2016, strano mešanje u američke izbore i civilno društvo postali su centralni deo američkog političkog diskursa.

Vlada SAD-a ovo pitanje shvata izuzetno ozbiljno, od kada je uvela sankcije i pozvala strane protivnike da seju „razdor i haos” svojim propagandnim naporima.

Ali očigledno Vašington ima drugačiji stav kada je reč o američkim propagandnim operacijama u stranim zemljama.

U ponedeljak je Predstavnički dom usvojio HR 1157, „Fond za suzbijanje zlonamernog uticaja Narodne Republike Kine“, dvostranačkom većinom od 351-36.

Vašington noću

Foto: Shutterstock

 

Ovaj zakon opredeljuje više od 1,6 milijardi dolara Stejt departmentu i USAID-u u narednih pet godina da, između ostalog, subvencionišu medije i izvore civilnog društva širom sveta koji se suprotstavljaju kineskom „zlonamernom uticaju“ na globalnom nivou.

To je ogromna potrošnja - otprilike dva puta, na primer, od godišnjih operativnih troškova CNN-a.

Ako se usvoji zakon, to bi takođe predstavljalo veliko povećanje federalne potrošnje na operacije međunarodnog uticaja.

Iako je teško zbrojiti svu potrošnju na operacije uticaja SAD u svim agencijama, glavno koordinaciono telo za napore SAD u informisanju, Globalni centar za angažovanje Stejt departmenta (GEC), ima godišnji budžet manji od 100 miliona dolara, piše responisblestatecraft.org.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading