Moamer
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Neviđeni skandal drma regionalnu glumačku scenu.

Naime, bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom.

Ovu informaciju prvi je objavio Raport koji navodi da je nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju.

On je, između ostalog, rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac, a kada su ga iz publike pitali o kome je reč, on je rekao da je u pitanju Moamer Kasumović (42).

Ko je Moamer Kasumović?

O privatnom životu pomenutog glumca malo se zna.

Moamer Kasumović regionalnoj publici najpoznatiji je po ulozi u kultnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je svih 13 sezona glumio Damira Fazlinovića.

Za razliku od Damira, koji živi s ocem Farukom, dedom Izetom i, od šeste sezone, sinom Džebricom, Moamer je realnom životu odrastao okružen ženama.

Ima tri sestre, koje krije godinama od javnosti, stariju Mirhu te mlađe Lejlu i Rejhanu, s kojima je jako blizak. Njegova sestra Rejhana živi u Švedskoj i na IMDb se može naći podatak da je produkcijska menadžerka.

S Mirhom se još kao tinejdžer iz rodnog Bijelog Polja preselio u Sarajevo kako bi se školovao, a kasnije su im se pridružile i Rejha i Lejla.

On i sestre su bez roditeljske ruke prolazili kroz odrastanje i dijelili brigu o kuhanju, pranju i sličnim sitnicama o kojima većina ljudi tog uzrasta ne mora razmišljati.

Kasumović je jednom prilikom istakao i da zbog svojih sestara lakše razume žene.

– Sa sestrama imam jako otvoren odnos, pa kod nas nikad ništa nije tajna ili tabu! Jednostavno, žene su drugi svet kojem treba polako pristupati, a najbitnije je da znaš prepoznati što ona želi u tom trenutku - objasnio je jednom prilikom Moamer.

Inače, Kasumović je rođen u Crnoj Gori, a u Sarajevu je završio gimnaziju i Akademiju scenskih umetnosti.

Podsetimo, kako su preneli bosanski mediji, pomenuti slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je usledila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading