Moamer
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Neviđeni skandal drma regionalnu glumačku scenu.

Naime, bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je 2021. na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom, ali tu nije kraj.

Javnost je besna zbog niske kazne, ali i činjenicom da se ista može otkupiti.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su potvrdili da su se žalili na visinu izrečene kazne, ali je njihova žalba odbijena.

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je žalbu na visinu sankcije, međutim, Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu Tužilaštva i potvrdio prvostepenu kaznu Opštinskog suda u Sarajevu - izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić, piše Klix.ba.

Ovu informaciju prvi je objavio Raport koji navodi da je nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju.

Muškarac je, između ostalog, rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac, a kada su ga iz publike pitali o kome je reč, on je rekao da je u pitanju Moamer Kasumović (42), preneo je informacije pomenuti tamošnji portal.

Ko je Moamer Kasumović?

O privatnom životu pomenutog glumca malo se zna.

Moamer Kasumović regionalnoj publici najpoznatiji je po ulozi u kultnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je svih 13 sezona glumio Damira Fazlinovića.

Za razliku od Damira, koji živi s ocem Farukom, dedom Izetom i, od šeste sezone, sinom Džebricom, Moamer je realnom životu odrastao okružen ženama.

Muamer Kasumović

Foto: Instagram

 

Ima tri sestre, koje krije godinama od javnosti, stariju Mirhu te mlađe Lejlu i Rejhanu, s kojima je jako blizak. Njegova sestra Rejhana živi u Švedskoj i na IMDb se može naći podatak da je produkcijska menadžerka.

Podsetimo, kako su preneli bosanski mediji, pomenuti slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je usledila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading