smrt glumci
Foto: Shutterstock/Foto: Ilustracija

Alan Mensfild, poznati novozelandski klavijaturista, preminuo je u 72. godini nakon duge borbe s rakom.

Kao član legendarne pop rok grupe "Dragon" od 1983. do 1997. godine, ostavio je značajan trag u muzičkom svetu, svirao je na mnogim njihovim hitovima.

Njegova dugogodišnja partnerka Šeron potvrdila je vest o njegovoj smrti putem objave na Fejsbuku, ističući njegovu hrabru borbu protiv bolesti.

- Juče ujutru sam izgubila ljubav svog života. Njegova ćerka i ja bile smo sa njim i otišao je mirno. Alan se borio tri godine i iako je preminuo bez raka, razaranja njegovog tretmana zračenjem su uticala na njegovo jadno telo - navodi se u saopštenju muzičarove udovice, koja dalje nastavlja:

- Bio je hrabar i neustrašiv, a njegovi doktori i medicinske sestre bili su zadivljeni koliko dugo je vodio bitku. Jako su ga voleli. Alan nije želeo nikakvu vrstu pogrebnih fanfara i mi ćemo se pozdraviti privatno i tiho kao porodica. Možda ćete poželeti da uradite isto tako što ćete puštati njegovu muziku.

Pored svoje karijere u grupi, Mensfild je bio i talentovani studijski inženjer i producent, a njegov rad na hit singlu "Rai" iz 1983. godine, koji je zauzeo drugo mesto na australijskim top listama, dodatno potvrđuje njegov značaj u muzici. Alan Mensfild će ostati zapamćen po svom doprinosu muzici i talentu koji je delio sa svetom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading