Bolje nego iz pekare: Lisnate kiflice sa džemom
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 1 jaje
- 250 g margarina
- 1 kocka kvasca
Priprema
U vanglicu sipati brašno suvi kvasac, šećer, so, ulje, mleko to sve promešati, i zamesiti testo. Ostaviti da naraste, jedno dva sata, meni stajalo, što duže stoji lepše izgledaju.
Kada naraste izručiti na radnu površinu, podeliti na 18 delova, meni ispalo, onda praviti loptice i razvući jednu manju koru na nju izrendati maslac, i sve tako do zadnje kore. Na koju ne stavljati margarin. Ostaviti da naraste jedno 10 minuta.
Onda razvući koru i iseći na delove, i filovati po želji.
Kada se ispeče posuti sa šećerom u prahu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)