Tako mekane: Slane kifle (RECEPT)
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 500 ml vode i mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 čaša od jogurta ulja
- 3 celih jaja
- 2 kašičice soli
- po želji susam
- 1 kom margarina
- 300 g sira
Priprema
U tečnost staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da fermentiše. U vanglu sipati brašno, so, ulje, 2 cela jaja i nadošli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da narasta 1 sat.
Testo premesiti, podeliti na 8 loptica. Svaku razvaljati oklagijom u krug iseći na 8 delova. Na svaki kraj staviti malo sira, uveitis kiflu i ređati u pleh namazan margarinom. Uraditi i sa svim ostalim lopticama. Premazati umućenim žumancetom, posuti susam i na svaku kiflu staviti po kockicu margarina.
Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni i peći 20 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)