Palata pravde
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Tiktokerka Maša preselila se iz Beograda na Novi Zeland. Pojedini zakoni koji važe u ovoj egzotičnoj zemlji zaprepastili su mladu Srpkinju, pa je putem društvenih mreža otkrila svojim pratiocima o mnogim neobičnim stvarima koje je doživela.

Ono što je tiktokerku posebno iznenadilo, jesu pojedina pravila koja se tiču gradskog prevoza i saobraćajnih nezgoda.

Prema njenim rečima, vozač može dobiti kaznu za saobraćajni prekršaj samo na osnovu toga što ga neko prijavi. 

- To se dogodilo mom tati dva puta. Jednom ga je neko prijavio da je koristio telefon dok vozi. Niko ga nije fotografisao, niko ništa, tata je dobio kaznu jer ga je neko prijavio. Drugi put ga je neko prijavio da je obišao kolonu od dva vozila. Dva vozila i on je dobio kaznu. Baš puno veruju drugim ljudima. Nama iz Srbije je to čudno, jer kako može neko da te prijavi bez dokaza?- ispričala je Maša.

 

@bmasha9 prvi put izgledam pristojno na tiktok videu😂 #fyp #srbijafyp #srbijatiktok ♬ original sound - masha

 

Pravila za pronađene i izgubljene stvari posebno su začudile mladu Beograđanku. Naime, ukoliko neko pronađe na javnom mestu neku stvar, pravilo je da je odmah odnese u policiju.

Međutim, ako se u roku od 48 sati ne javi vlasnik da potražuje izgubljenu stvar, ona će zakonski pripasti pronalazaču. Još jedna stvar koja je Maši delovala čudno je to što policija ne nosi oružje kada izađe na teren.

Sledeće pravilo ili zakon tiče se pronađenih stvari. Kako je Maša objasnila, ukoliko nađenu stvar odnesete u policiju a za nju se niko ne javi sledeća dva meseca, ona će pripasti vama - kao nagrada za poštenje.

- Jedan čovek je pronašao torbu s novcem, odneo je u policiju, a nakon dva meseca mu je rečeno da može zadržati novac jer se vlasnik nije pojavio - objasnila je ona.

(Informer)

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading