Uragan "Grejs" pogodio Meksiko, osmoro stradalih
EPA/Miguel Victoria

 

Meksičke vlasti su saopštile da je uragan "Grejs" usmrtio osam osoba, prenosi Rojters. 

Vetrovi su dostizali brzine i do 200 kilometara na čas, a uragan je klasifikovan u trećoj kategoriji na Safir-Simpsonovoj skali. 

Izazivao je obilne kiše u najmanje 16 država Meksika, saopšteno je iz Nacionalnog centra za uragane, javlja portal Informador. 

Stotine kuća oštećeno  

Uragan je u jutarnjim časovima udario u obalu, u blizini letovališta Tokolutla, u meksičkoj državi Verakruz. 

Uragan

EPA/Miguel Victoria

 

S obilnim padavinama i vetrovima do 190 kilometara na čas, uragan "Grejs" oštetio je stotine kuća te države, koja je bogata naftom, prenosi portal. 

Prema prvim izveštajima, stotine kuća je oštećeno, brojna stabla i bilbordi su oboreni, ljudi su ostali bez struje, a prekinuta su i telefonske linije.

Lokalne televizijske stanice prikazale su snimke poplave u prestonici Verakruza, Halapi, prenosi Rojters.

Lokalne vlasti su, takođe, navele da se izlila obližnja reka Aktopan, zbog čega je zatvoren auto-put.

Uragan

EPA/Miguel Victoria

 

Državni guverner Kitlahuak Garsija rekao je da će se još nekoliko reka izliti i apelovao je na lokalno stanovništvo da se skloni. "Gde god da se nalazite, povucite se na najvišu moguću tačku, popnite se na hostele", izjavio je Garsija.  

Uprava međunarodnog aerodroma u Meksiko Sitiju otkazala je neke letove zbog uragana, a iz državne elektro-distribucije su rekli da je oko 565.000 domova ostalo bez struje. 

Meteorolozi predviđaju da će sutra u Meksiku da padne do 30 centimetara kiše u istočnom i centralnom delu te zemlje i do 45 centimetara lokalno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading