Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

 

Prema rečima ruskog predsednika, razgovarali su i o Ukrajini,  Orban mu je rekao o svojoj nedavnoj poseti Kijevu. Uzimajući u obzir ono što je čuo, Putin je zaključio da Ukrajina još uvek nije spremna da napusti ideju „rata do pobedničkog kraja“.

 

 

„S druge strane, slušamo o nespremnosti da se problemi rešavaju upravo na ovaj (mirni — Komersant) način. Sponzori Ukrajine nastavljaju da pokušavaju da iskoriste ovu zemlju i njen narod kao ovna, žrtvu u konfrontaciji sa Rusijom“, rekao je Putin.

„Naravno, došlo je do prilično temeljne, direktne i iskrene razmene mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima, uključujući ukrajinski sukob. Razgovarali smo i o mogućim načinima da to rešimo“, dodao je on.

Vladimir Putin je podsetio da je više puta govorio o svojoj spremnosti da razgovara o političkom i diplomatskom rešavanju vojnog sukoba u Ukrajini. Ruski predsednik je ranije predložio uslove za prekid ratnih dejstava i početak pregovora: povlačenje ukrajinskih trupa iz oblasti DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti; Odbijanje Ukrajine da uđe u NATO. Vladimir Zelenski je predlog ruskog predsednika nazvao ultimatumom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading