NAREĐENO POVLAČENJE, UDARI SU RAZORNI Ukrajinska vojska javlja o alarmantnoj situaciji na frontu
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

Ruski vazdušni udari kliznim bombama učinili su položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Novi u Časovom Jaru potpuno neprikladnim za odbranu, piše list Politiko, pozivajući se na pres službu 24. zasebne mehanizovane brigade ukrajinske vojske.

- Ukrajinska armija je morala da se povuče na drugu stranu kanala na periferiji ključnog grada Časov Jar... Ukrajinski položaji postali su potpuno neprikladni za odbranu zbog razornih udaraca ruskih kliznih bombi, saopštila je pres-služba  24. mehanizovane brigade nazvane - navodi se u članku.

Izdanje je navelo da će zauzimanje Časova Jara otvoriti put ruskoj vojsci u dubinu poslednje linije odbrane Oružanih snaga Ukrajine u samoproglašnoj DNR.

"Ukrajina će morati hitno da zahteva nove vojne isporuke"

Prema rečima novinara, povlačenje u Donbasu postalo je zabrinjavajući znak za Kijev i njegove saveznike. Ukrajina će morati hitno da zahteva nove vojne isporuke od Zapada kako bi imala šansu protiv stalnog napredovanja Rusije , pojašnjava se u materijalu.

- Čak ni nedavno najavljeni sporazumi o međusobnoj bezbednosti (između Kijeva i saveznika) i paketi vojne pomoći nisu pomogli ukrajinskoj vojsci da zaustavi rusku ofanzivu... Kijev će verovatno morati aktivnije da traži od svojih saveznika da ubrzaju vojne zalihe na samitu NATO-a u Vašingtonu“, zaključio je Politiko.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading