Sastojci
Potrebno je:
- 200 ml mlake vode
- 200 ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 100 ml ulja
- 1 kg brašna
- 1 kašika soli
- 200 g sira
- 100 g maslaca ili margarina
- 1 jaje za premaz
- 1 kašika jogurta
Priprema
U vanglicu umutiti jaja, dodati vodu i mleko. Izmešati. Dodati kvasac i ramutiti kašikom. Dodati šećer, so, ulje. Izmešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti da naraste. Naraslo testo podeliti na 6 dela. Na pobrašnjenoj podlozi svaki deo oblikovati u jufku.
Uzimati po jednu jufku istanjiti u krug. Premazati puterom ili margarinom sobne temperature. Iseći na osam dela. Filovati sirom. Motati kifle. Ponoviti postupak sa ostatkom testa.
Redjati u pleh oblozen pek papirom. Umutiti jaje i jogurt pa premazati kifle. Ostaviti da narastu dok se rerna zagreje na 200 C. Peći kifle oko 30 minuta. Služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)