Alo!/EU u Srbiji
Foto: Printscreen/Alo!/EU u Srbiji

Aktivnosti centra se odnose na brzi razvoj proizvoda, što uključuje izradu idejnih rešenja, izradu tehničke dokumentacije, brzu izradu prototipa, kao i testiranje materijala, konstrukcija samih prototipova, a i gotovih proizvoda. 

 

Miloš Milošević, viši naučni saradnik u Inovacionom centru "Mašinskog fakulteta" rekao je da su preko Evropske banke za obnovu i razvoj dobili smo podršku za realizaciju projekta pod nazivom "Uređaj za točenje i čuvanje vina".

vino

Alo!/EU u Srbiji

 

- Ugostiteljski objekti ne vole da služe samo jednu čašu vina gostima - izjavio je Milošević. 

- Tako su u riziku da će vino iz flaše ubrzo promeniti miris i ukus i postati im trošak. S druge strane, proizvođaći vina takođe nerado savetuju ugostiteljske objekte da posluže najkvalitetnije brendove samo na čašu jer su u riziku da će ostatak biti posužen narednom gostu jer kad proba vino koje je promenilo ukus, gost će odustati od te etikete - kaže on.

- Tu je bio prostor za naš pronalazak, za uređaj koji ugostiteljskim objektima omogućava da otvore bilo koju flašu iz karte pića bez bojazni da će se ostatak promeniti jer se nalazi u zaštitnoj atmosferi koja ne dozvoljava vinu da oksidira - objasnio je Milošević.

Centar sadrži laboratoriju sa 3D skenerom i dva 3D štampača. Jedan od njih je uređaj na kome se izrađuju funkcionalni modeli sa preciznošću do desetog dela milimetra.Pored svega toga, Inovacioni centar bavi se i zaštitom intelektualne svojine.  

vino

Alo!/EU u Srbiji

 

 

- Ovladavanje i primena najnovijih naučnih dostignuća i savremene tehnologije je imperativ Inovacionog centra - zaključuje Dragana Perović, saradnica u Inovacionom centru "Mašinskog fakulteta.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading