niš
Foto: Printscreen/Alo!/EU u Srbiji

Studenti ovog fakulteta imaju priliku da se uključe u različite istraživačke projekte, takmičenja i radionice koje im daju mogućnost da primene teorijska znanja stečena na fakultetu u praski, i to je jedna od najvažnijih karika u njihovom procesu obrazovanja.


Jedan od takvih projekata je finansiran od strane EU i radi se o radionici prototipova pod imenom "El Profa".


Vladimir Sibinović, asistent na Elektronskom fakultetu u Nišu, rekao je o projektu:

niš

Alo!/EU u Srbiji

 


- Mi smo, kao laboratorija za robotiku, često radili projekte, koji su i komercijalni i naučno-istraživački. Uvek gledamo šta ima od novih projekata i šta je dostupno, da nabavimo novu opremu i naučimo nešto novo - započinje on.


- 2019. godine smo rešili da smislimo projekat i da se prijavimo za program EU, gde mogu da se prijave akademske institucije, i predstavili smo projekat "El Profa" za taj ciklus. To je radionica prototipova koja omogućava kako studentima, tako i kompanijama da brzo razviju svoj prototip - kaže Sibinović.

niš

Alo!/EU u Srbiji

 


- Radionica koristi tehnologiju aditivne manufakture, gde 3D štampačima proizvodima delove i modele, čime se stvara brža izrada u odnosu na tradicionalne metode. Kompanije i startapi mogu da nam se obrate za pomoć prilikom izrade prototipova ili konkretnog modela, i onda možemo da ih i savetujemo - zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading