mlekara
Foto: Printscreen/Alo!/EU u Srbiji

Od male farme do mlekare koja se izdvaja po ručno pravljenom siru koji je odležao u crnom vinu, Stefanova priča je priča o uspehu, inovaciji i posvećenosti.


- Pokrenuli smo ovu priču, tako što smo imali farmu od 2006. godine - započinje Stefan. - Već tada smo hteli da zaokružimo proces proizvodnje, a nismo znali da ćemo doći do ovog cilja. Porodično smo skupljali opremu, jedno po jedno, i tako smo stvorili sve.

 

Preduzetnici shvataju da je mala razlika između prepreka i mogućnosti, i sposobni su da obe stvari okrenu u svoju korist, pa je Stefan pokrenuo biznis od svog novca, a uz podršku grada Bora je dokazao da zna i ume. Kako mu je bilo potrebno da proširi proizvodnju, u tome mu je pomogla Evropska Unija koja je kroz svoj program obezbedila sredstva za kupovinu nove opreme.

mlekara

Alo!/EU u Srbiji

 


- EU je meni pomogla dosta oko inovacija i poboljšanja proizvodnje, jer smo preko njih uzeli opremu - kaže Stefan. - Proširenje naših kapaciteta svakako još planiramo. Sa ovom opremom ćemo probati da proširimo asortiman naših proizvoda. Sa proširenjem kapaciteta, dolazi i zapošljavanje još radnika, pored nas u porodici koji radimo - otkriva Stefan.

mlekara

Alo!/EU u Srbiji

 


On dodaje da bi dao savet svim proizvođačima da konkurišu za donacije od strane EU, koja puno znače malim proizvođačima koji ne mogu da ulože samostalno, jer njegov primer pokazuje da posvećenost i inovacija mogu dovesti do održavanja uspešnih poslovnih modela. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading