avionska nesreća
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Na nedavno održanom avio-mitingu Las Cruces Air and Space Expo u Meksiku, avio-entuzijasti su bili svedoci tragičnog događaja koji je potresao avijatičku zajednicu širom sveta. Iskusni pilot Charles Thomas “Chuck” Coleman, poznat po svom radu na filmu "Top Gun: Maverick”, izgubio je život tokom akrobatskog nastupa.

Chuck Coleman je bio izuzetno iskusan pilot i instruktor letenja, sa bogatim iskustvom i impresivnom karijerom. Njegov rad na filmu "Top Gun: Maverick” dodatno je istakao njegovu stručnost u avijaciji i doprineo popularnosti njegovog imena među ljubiteljima aviona širom sveta.


Nesreća se dogodila tokom akrobatske tačke na aerodromu Las Cruces International, kada je Coleman upravljao dvosedom, akrobatskim letelicom Extra Flugzeugbau EA300 (N512DW). Nažalost, pilot je bio sam u avionu kada je došlo do tragičnog incidenta koji je rezultirao gubitkom njegovog života.


Chuck Coleman je bio inženjer, akrobatski i test pilot sa više od 10.000 sati leta, nastupao je na stotinama avio-mitiga i izveo više od 3.000 akrobatskih letova. Njegova posvećenost avijaciji i impresivna karijera ostavili su snažan utisak u avio-industriji.

Istraga o uzroku nesreće je u toku, a organizatori Las Cruces Expo-a izrazili su saučešće porodici i prijateljima nastradalog pilota. Detalji o uzroku nesreće biće pažljivo analizirani kako bi se razumela ova tragična situacija i sprečile slične nesreće u budućnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading