FILM NEDELJE „Mnogo mi je stalo“
Foto: Promo/Schutterstock
Trambo

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 Cinemania

Trambo

Godine 1947, Dalton Trambo bio je vrhunski holivudski scenarista, sve dok njega i druge umetnike, zbog političkih uverenja, nisu zatvorili ili stavili na crnu listu. Film Trambo podseća kako se Dalton domišljato koristio rečima da osvoji dva Oskara i izloži apsurdnost i nepravdu koji stoje iza crne liste, a koja je zahvatila sve, od trač kolumnistkinje Hed Hoper do Džona Vejna, Kirka Daglasa i Otoa Premingera. Uloge: Brajan Kranston, Dajana Lejn, Helen Miren.

Ukradena lepota

Foto: IMDB

 

 

petak

00.05 Prva

Ukradena lepota

Posle majčinog samoubistva 19-godišnja Lusi Harmon putuje u Italiju zbog njenog portreta. Ipak, ona putuje i da bi se ponovo srela s Nikolom Donatijem, momkom u koga se zaljubila tokom prethodne posete, pre četiri godine. Uloge: Liv Tejlor, Džozef Fajns.

Reči i slike

Foto: IMDB

 

 

petak

22.00 Prva plus

Reči i slike

Džek Markus je profesor engleskog jezika koji lamentuje nad opsednutošću đaka društvenim mrežama i dobrim ocenama više nego bavljenjem pisanom rečju. On sam je jednom davno zablistao, ali sada već godinama ništa nije izdao i vreme popunjava pićem umesto umetnošću reči. A onda sreće srodnu dušu u Dini Delsanto, apstraktnoj slikarki i novoj nastavnici u školi. Uloge: Klajv Oven, Žilijet Binoš.

Mnogo mi je stalo

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 Prva

Mnogo mi je stalo

Marla Grejson je veoma uspešna negovateljica koja vešto manipuliše zakonom u svoju korist i na štetu svojih klijenata, živeći luksuzan život na njihov račun. U trenutku kada odabere svoju sledeću žrtvu, naizgled časnu staru damu, prekasno shvati da izgled može i te kako da zavara. Navukavši bes ruske mafije, Marla mora da iskoristi svaki delić svog šarma i nemilosrdne lukavosti da preživi. Uloge: Rozamund Pajk, Piter Dinklidž.

Opasne devojke

Foto: IMDB

 

 

subota

18.35 RTS2

Opasne devojke

Odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, Kedi Heron misli da zna šta znači uzrečica da preživljavaju samo najjači. Ali zakoni džungle dobijaju novo značenje nakon što 15-godišnjakinja kreće prvi put u školu te upoznaje psihološke ratove i nepisana društvena pravila s kojima se suočavaju današnje tinejdžerke. Kedi se ubrzo sprijateljila s autsajderima Demijenom i Dženis, ali i trima najpopularnijim i najlepšim devojkama u školi. Uloge: Lindzi Lohan, Danijel Fransis, Lizi Kaplan.

Kutija

Foto: IMDB

 

 

subota

22.00 Prva plus

Kutija

Bračni par Luis je u velikim problemima. Jednoga dana na pragu svoje kuće zatiču misteriozni paket u kojem se nalazi kutija. Uskoro stiže i objašnjenje. Ako pritisnu dugme na kutiji, umreće neko koga ne poznaju, a oni će zauzvrat dobiti milion dolara. Norma i Artur oklevaju, razmišljajući da li se radi o šali ili triku nekog ludaka, ali na kraju ipak pritiskaju dugme. Uloge: Kamerun Dijaz, Džejms Mardsen.

Zelena knjiga

Foto: IMDB

 

 

subota

20.00 Blic TV

Zelena knjiga

Radnja se dešava 1962. i pripoveda dirljivu, istinitu priču o izbacivaču Toniju Lipu koji se zapošljava kao vozač doktora Dona Širlija, visokoobrazovanog klasičnog pijaniste afroameričkog porekla. Nespojivi dvojac kreće na dvomesečnu turneju po rasno netrpeljivom jugu i otkriva da je na putu da sklopi značajno i posebno prijateljstvo. Uloge: Vigo Mortensen, Maheršala Ali.

Biro humanosti

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.00 RTV1

Biro humanosti

Amerika, posle ratnih sukoba 2030. godine. Noa je agent Biroa humanosti, vladine agencije koja određuje produktivnost stanovnika - da li ljudi koji žive van zidina gradova mogu da prežive i doprinesu opštem dobru. Ukoliko dobiju negativnu ocenu, takvi stanovnici se premeštaju na nepoznatu lokaciju, gde su uslovi života mnogo suroviji. Uloge: Nikolas Kejdž, Sara Lind.

Parazit

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

20.00 Blic TV

Parazit

Radnja filma prati porodicu Kim koja živi u sirotinjskom podrumskom stanu u Seulu. Majka, otac i dvoje odrasle dece nemaju posao i snalaze se kako znaju. Rade jednokratne posliće, račune ne plaćaju, pa su im telefoni isključeni, jure besplatni vajfaj komšija. Kada sin Ki-vo dobije priliku da daje časove engleskog ćerki bogataške porodice Park, oni veoma lukavo jedan po jedan, uz pomoć spletki, dolaze do različitih poslova kod Parkovih. Uloge: Kang-ho Song, Sun Kun Li, Jeo-jeong Jo.

Iznuda

Foto: IMDB

 

 

nedelja

20.00 Prva plus

Iznuda

Kad tokom porodičnog odmora izlet brodom krene po zlu, lekar, njegova supruga i šestogodišnji sin nađu se zarobljeni na pustom ostrvu. Izolovane i same, bez hrane i vode, nakon nekoliko dana napokon ih pronađe lokalni ribar. Ali njihov spas postaje prava noćna mora kad ribari otmu suprugu i sina, zahtevajući otkupninu za njihov povratak. Očajni otac mora što pre da pronađe otmičare i spase porodicu. Uloge: Ejon Bejli, Betani Džoj Lenc.

Hitler: Poslednji dani

Foto: IMDB

 

 

nedelja

22.00 Superstar

Hitler: Poslednji dani

Ruska vojska steže prsten oko Berlina, glavni grad je u ruševinama, a poraz Nemačke neizbežan. Hitler se povukao u bunker ispod grada. Ministar naoružanja Albert Šper nagovara Hitlera da napusti Berlin, da spase sebe i grad od uništenja, na šta mu on odgovara da ima dve mogućnosti: ili će pobediti u Berlinu ili će morati da se suoči s konačnim padom. Uloge: Bruno Ganc, Aleksandra Marija Lara, Ulrih Mates.

Sibir

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 Cinemania

Sibir

U filmu Amerikanac, trgovac dijamantima, otputuje u Rusiju da tamo proda retke plave dijamante sumnjivog porekla. Posao počinje da propada i ujedno ulazi u opsesivnu i strasnu vezu s vlasnicom kafane u malom sibirskom mestu. Strast je sve snažnija, ali je i svet trgovine dijamantima sve opasniji, iz koga on ne uspeva da se izvuče. Uloge: Kijanu Rivs, Boris Giljarin, Ešli Sent Džordž.

Iznenadni napad

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 Cinemania

Iznenadni napad

Grupa novinara u Vašingtonu istražuje razloge koji stoje iza odluke administracije predsednika Džordža V. Buša da 2003. godine započne napad na Irak. Film je baziran na istinitim događajima, a novinari Džonatan Lendej i Voren Strobel nagrađeni su za svoje tekstove. Uloge: Rob Rajner, Vudi Harelson, Džesika Bil. Režija: Rob Rajner.

Valter

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 Cinemania

Valter

Valter Gari Benjamin radi kao prodavac karata u lokalnom bioskopu. Kada mu je bilo deset godina nagodio se sa Bogom da će odlučiti sudbinu svakog čoveka s kojim dođe u kontakt, jer veruje da je Božji sin. Zauzvrat njegov otac će otići u raj. Sve će teći naizgled normalno dok se ne pojavi Greg koji će Valtera naterati da preispita svoju vlastitu sudbinu. Uloge: Endru J. Vest, Majlo Ventimilija, Virdžinija Madsen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading