Kao iz pekare: Pamuk kifle punjene sirom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • najviše 1 kg brašna
  • 2 belanceta
  • 150 ml. ulja 
  • 300 ml. mleka
  • 100 ml. vode
  • 1,5 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 10 gr. suvog kvasca (ili svežeg kvasca 30 - 40 gr.)

Za premazivanje:

  • 2 žumanca 
  • 1 jaje
  • susam
  • maslac ili ulje da se premazu kada se ispeku

Umutite penasto belanca, dodajte ulje, mleko, vodu, kvasac, secer. Dodajte brasno i so. Zamesite i ostavite da odmori 2 sata. Podelite na manje komade, i napravite male loptice. Ostavite da odmore 10 minuta, razvaljajte oklagijom i punite. Umotajte kiflicu (vidite video), ostavite da narastu oko 1 sat, premazite umucenim jajima, susamom... Stavite da se peku na 200 stepeni dok ne promune. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
duška68

03.08.2021 13:42

U kisela testa bolje idu samo zumanca, a belancetom se premazu kiflice!