Kao iz pekare: Pamuk kifle punjene sirom
Sastojci i priprema:
- najviše 1 kg brašna
- 2 belanceta
- 150 ml. ulja
- 300 ml. mleka
- 100 ml. vode
- 1,5 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 10 gr. suvog kvasca (ili svežeg kvasca 30 - 40 gr.)
Za premazivanje:
- 2 žumanca
- 1 jaje
- susam
- maslac ili ulje da se premazu kada se ispeku
Umutite penasto belanca, dodajte ulje, mleko, vodu, kvasac, secer. Dodajte brasno i so. Zamesite i ostavite da odmori 2 sata. Podelite na manje komade, i napravite male loptice. Ostavite da odmore 10 minuta, razvaljajte oklagijom i punite. Umotajte kiflicu (vidite video), ostavite da narastu oko 1 sat, premazite umucenim jajima, susamom... Stavite da se peku na 200 stepeni dok ne promune. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (1)
duška68
03.08.2021 13:42
U kisela testa bolje idu samo zumanca, a belancetom se premazu kiflice!