PREPORUKA najboljih filmova za narednih sedam dana 8. septembar - 14. septembar
Foto: Promo/Schutterstock
Majke i ćerke

Foto: IMDB

 

 

petak

20.00 Prva plus

Majke i kćerke

Radnja filma prati nekoliko majki i ćerki i njihove međusobne odnose. Svaka posebna na svoj način, vezane i razdvojene različitim životnim okolnostima. Rigbi, fotografkinja, saznaje da je trudna s momkom koji ju je upravo ostavio. Džordžina, modna dizajnerka, sreće svoju ćerku, koju je pre mnogo godina dala na usvajanje. Lajla, koja se bori sa svojom uspešnom majkom oko prava na sopstveni izbor karijere. Beka, koja saznaje da joj je sestra, zapravo, majka... Svaka od ovih žena razotkriva jedan sloj majčinstva, emociju koja ga prati i koja se nikada ne gasi. Uloge: Suzan Sarandon, Kristina Riči, Selma Bler, Šeron Stoun, Mira Sorvino, Kortni Koks.

Drugačiji otac

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 CINEMANIA

Drugačiji otac

Privrženi otac posvetio je svoj život vaspitanju šestoro dece daleko od modernog sveta, duboko u izolovanim šumama na severozapadu Pacifika. Njihov idealni život prekida vest o tragičnoj nesreći koja ih primorava da napuste svoj improvizovani raj i upute se na put u svet koji im postavlja nove izazove. Uloge: Vigo Mortensen, Frenk Langela, Ketrin Han, Stiv Zan.

Drugačiji otac

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 B92

Crvena planeta

U skoroj budućnosti život na Zemlji naći će se u velikoj opasnosti jer planeta polako umire. Jedno od očajničkih rešenja je osnivanje kolonije na negostoljubivom Marsu pa svetski moćnici okupljaju grupu naučnika sa zadatkom odlaska u prvu ljudsku ekspediciju na crvenu planetu. Kada se im se oprema za održavanje života pokvari, šest astronauta biće primorani da se oslone jedni na druge kako bi uspešno izvršili zadatu misiju. Uloge: Val Kilmer, Keri-En Mos, Tom Sizmor.

Krimi-radnje

Foto: IMDB

 

 

petak

23.15 Prva

Krimi-radnje

Korumpirani tajkun Frenk ima milione na of-šor računima. Njegova lepa žena Miki pati od dosade i krize identiteta u nesrećnom braku. Nakon što je par sitnih kriminalaca kidnapuje, a muž odluči da ne plati otkup za nju, ova crna komedija dobija neočekivan obrt. Uloge: Dženifer Aniston, Ajla Fišer.

Gospođica Sloun

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 CINEMANIA

Gospođica Sloun

U rizičnom svetu moćnih političkih brokera, Elizabet Sloun je najtraženija lobistkinja. Poznata je po svojoj lukavosti i konstantnom uspehu, za koji je radila sve što je bilo potrebno. Ali kada se suoči sa najmoćnijom konkurencijom u karijeri, shvata da cena za pobedu može biti previsoka. Uloge: Džesika Častejn, Gugu Mbata-Rov, Džon Litgou.

Lepa sela lepo gore

Foto: IMDB

 

 

subota

24.00 Prva

Lepa sela lepo gore

Film Srđana Dragojevića snimljen prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu „Brodar“ u septembru 1992. godine. Radnja filma počinje u jednoj beogradskoj vojnoj bolnici gde su smešteni ranjenici rata u Bosni. U bolnici se filmski junaci sećaju mladosti i rata. Uloge: Milorad Mandić, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić.

Pilot

Foto: IMDB

 

 

Subota

19.00 RTS2

Pilot

Tokom misije u Drugom svetskom ratu, avion Nikolaja Komleva je pogođen. On uspeva da prinudno sleti na proplanak daleko iza neprijateljskih linija. Decembar 1941. godine, severozapadni front. Kolona nemačkih tenkova kreće se prema Moskvi. Pri pokušaju da spreči napredovanje neprijatelja, Nikolajev „iljušin 2“ je oboren. „Pilot“ Nikolaj preživi, ali se nalazi daleko od svoje vojske. Pred njim je ogroman ispit fizičke i mentalne izdržljivosti jer mora da se bori sa glađu i hladnoćom, kao i da izbegava čopore vukova i nemačke jedinice. Uloge: Pjotr Fjodorov, Maksim Emeljanov, Irina Medvedeva.

Bandit

Foto: IMDB

 

 

subota

22.00 Prva plus

Bandit

Istinita priča o drskom i harizmatičnom pljačkašu banaka. Nakon što je pobegao iz zatvora u Mičigenu, šarmantni kriminalac prelazi u Kanadu i uzima novi identitet. Shvativši da kanadske banke imaju mnogo slabije obezbeđenje nego američke, počinje da ih pljačka, usput se izveštivši u maskiranju. Zbližava se sa starim kriminalcem koji mu pomaže, dok mu je za petama uporni policajac sa svojom ekipom. Uloge: Džoš Dumel, Mel Gibson.

Mafijaški telohranitelj

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 B92

Mafijaški telohranitelj

Džekson je najtraženiji plaćeni ubica na svetu, a Majkl, vrhunski agent, ima zadatak da ga štiti. Naravno, ništa ne ide po planu. Džekson je, naime, njegov zakleti neprijatelj. Njih dvojica godinama su se gledali preko nišana, a sada moraju da budu nerazdvojni kako bi preživeli susret s nemilosrdnim krvožednim istočnoevropskim diktatorom. Uloge: Samjuel El Džekson, Rajan Rejnolds, Salma Hajek.

Iznuda

Foto: IMDB

 

 

nedelja

18.00 Prva plus

Iznuda

Kad tokom porodičnog odmora izlet brodom krene po zlu, lekar, njegova supruga i šestogodišnji sin nađu se zarobljeni na pustom ostrvu. Izolovane i same, bez hrane i vode, nakon nekoliko dana napokon ih pronađe lokalni ribar. Ali, njihov spas postaje prava noćna mora kad ribari otmu suprugu i sina, zahtevajući otkupninu za njihov povratak. Očajni otac mora što pre da pronađe otmičare i spase porodicu. Uloge: Ejon Bejli, Betani Džoj Lenc.

Snouden

Foto: IMDB

 

 

nedelja

00.10 Superstar

Snouden

Politički nabijen triler otkriva neverovatnu neispričanu ličnu priču Edvarda Snoudena, čoveka koji je razotkrio šokantne informacije o nezakonitom nadgledanju od strane Američke nacionalne agencije za sigurnost i postao jedan od najtraženijih ljudi na svetu. Mišljenja su podeljena, za neke je junak, za neke izdajnik. Uloge: Džozef Gordon Levit, Melisa Lio, Šejlin Vudli.

Asteriks na Olimpijadi

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

21.00 CINEMANIA

Asteriks na Olimpijadi

Asteriks i Obeliks putuju u Grčku da bi pomogli svom prijatelju Alafoliksu koji boluje od ljubavi. Naime, Alafoliks je zaljubljen u princezu Irinu. Ali Brut, usvojeni sin Julija Cezara, takođe želi Irininu ruku. Putovanje ih odvodi na Olimpijske igre gde moraju da odmere snage s atletskom silom Rimskog carstva. Uza sve, Brut kuje zaveru kako bi svrgnuo Julija Cezara i postao vladar Rima. Uloge: Klovi Kornijak, Žerar Depardje, Vanesa Hesler.

Car

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 CINEMANIA

Car

Radnja filma je zasnovana na istinitoj priči o Šildsu Grinu, afroameričkom robu pod nadimkom Car. Nakon što je njegov gospodar 1859. godine prokockao plantažu na kojoj je radio, Šilds potpada pod uticaj novog, okrutnog nadzornika koji muči i bičuje njegovog sina Tomija. U znak odmazde Šilds ga ubija, a tragedija bude veća, jer tom prilikom strada i njegova žena Sara... Radnja se komplikuje jer se daje nagrada za odmazdu. Godine 1890. Carev sin piše knjigu o njemu i odnosi je jednom izdavaču. Od odbeglog roba do oca revolucije... Uloge: Džejms Kromvel, Brus Dern, Majkelti Vilijamson.

Požar

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 CINEMANIA

Požar

Priča o herojima koji spasavaju ljudske živote i prirodna bogatstva od nekontrolisanih šumskih požara. Ono što je za druge podvig, za njih je običan radni dan. Film govori o nekoliko takvih dana vatrogasaca-spasilaca koji su, ne žaleći svoje živote, pošli u susret vatrenoj stihiji. Uloge: Konstantin Habenski, Ivan Jankovski, Roman Kurcin, Andrej Smoljakov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading