galerija
Foto: Printscreen/Alo!/EU u Srbiji

Moneova „Katedrala“, Mondrijanova „Kompozicija br.2“ i Pikasova „Glava žene“ su samo neka od svetski poznatih umetničkih dela izloženih u Narodnom muzeju u Beogradu.

Pored toga što su deo iste kolekcije, ono što im je još zajedničko je da su skenirana i nalaze se u virtuelnoj stvarnosti na platformi koju je razvio Vitomir Jevremović sa svojim timom inovatora. Platformi se može pristupiti preko računara uz pomoć VR opreme, kao i preko mobilnih telefona.

galerija

Alo!/EU u Srbiji

 

 

- Virtuelna relnost je bilo nešto što nas je zanimalo od samog početka od kada se pojavila prva tehnologija. Naočare za virtuelnu realnost su postale dostupne na tržištu i u tom trenutku je postalo potpuno jasno da će ta tehnologija u skorijoj budućnosti imati veliki uticaj na civilizaciju - rekao je Jevremović.
 

- Ono što smo mi doživeli na razvoju naših projekata i biznisa jeste da se geografski gledano mi nalazimo na jednom savršenom mestu, da u momentu od izlaska do zalaska Sunca možemo da obavimo virtuelne sastanke sa timovima i ljudima širom planete - kaže on.

galerija

Alo!/EU u Srbiji

 


- Uvek smo bili ambiciozni, naši poslovni planovi su da odgovorimo na planove tržišta tehnologijom i idejama koje imamo. Sredstva koja smo dobili kroz fond EU za podsticaj inovacionih delatnosti su bila od krucijalnog značaja. Zato su EU sredstva jako važna za podsticaj i razvoj samog biznisa, jer ne samo da je korišćenje sredstava važno, već i struktura korišćenja. Ako odgovarate na potrebe klijenta koje su već postojeće a klijent nema rešenje za njih, imate novog kupca odmah - zaključuje Jevremović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading