PLANIRALI STE DA STANETE NA LUDI KAMEN - ZAKASNILI STE! Srbi navalili da se žene, mesta za svadbu više nema
Foto: Shutterstock

Ako ste planirali  ove godine da stanete na ludi kamen, a još uvek niste rezervisali salu za venčanje i orkestar koji će zabavljati goste, zakasnili ste, jer slobodnih termina gotovo da nema! 

Kako za Objektiv priča Sanja T. iz Novog Sada, koja je zbog iznenadne trudnoće odlučila da se što pre uda, ona i njen verenik Ilija M. stavljeni su na takozvanu listu čekanja.

– Možete zamisliti, postoji lista čekanja za venčanja! Ilija i ja smo treći po redu, tako da očekujemo da nas vlasnik lokala pozove sa lepim vestima. Svi nas kritikuju što želimo baš taj restoran, ali u njemu smo se upoznali pre tri godine, pa bismo baš na tom mestu da organizujemo proslavu za naše najbliže – kaže naša sagovornica.

SVUDA KRCATO

Tragom informacije da su pojedine sale u Novom Sadu zauzete čak do novembra, pozvali smo jedan luksuzni restoran iz Srpske Atine, iz kojeg su nam zaista potvrdili da su skoro svi termini rezervisani.

– Nažalost, tako je. U našem lokalu su zakazane svadbe od prošle godine, moramo da ispoštujemo te ljude, tako da smo njima ustupili da biraju termine. Pošto je u toku post, sada može da se dobije poneki datum, uglavnom četvrtak ili petak, ali od prvog vikenda u maju pa do polovine novembra sve je zauzeto – ističe za naš list vlasnik novosadskog restorana. Slična situacija je i u Nišu. Prema rečima zaposlenog u jednom restoranu u centru grada, Nišlije se uglavnom odlučuju na male svadbe od svega sto zvanica.

MOLIM VAS, NEMOJTE MI TRUBITI... Iskrena poruka devojke koja je tek položila vožnju zapalila društvene mreže (FOTO) - Alo.rs

– Naša sala može da primi do petsto ljudi. Međutim, mladenci žele intimnije proslave, od pedeset do sto ljzvanica. Ne možemo da ih odbijemo, to je njihova želja, iako to nama ne ide naruku budući da naplaćujemo po osobi. Zato smo prinuđeni da nudimo termine i radnim danima. Već se napravila gužva, imamo i nekoliko mladenaca iz okolnih sela koji su termin rezervisali još prošle godine – kaže naš sagovornik.

VIŠE OD 10.000 SVADBI OD PROŠLE GODINE

Boško Bubanja iz „Ivent industrije” objašnjava za Objektiv da je u Beogradu veliko interesovanje budućih mladenaca, jer su skoro sve mere protiv koronavirusa ukinute.

– Nema više maski i ograničenja kapaciteta, pa su mladenci pohrlili da se što pre venčaju. Gužva se, između ostalog, stvorila jer je preko 10.000 svadbi preneto iz prošle godine, a 25.000 venčanja je neki redovan broj koji se obavi u jednoj godini. Bubanja dodaje da su cene usluga svuda poskupele za oko dvadeset odsto, s tim da će oni koji su termin ugovorili prošle i pretprošle godine platiti po ugovorenoj ceni.

– Cene koje su utvrđene moraće da ostanu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading