FILM DANA „Drugarica Jovanka“
Foto: Promo/Schutterstock
Drugarica Jovanka

Promo RTS

 

 

22.00 RTS1

Drugarica Jovanka

Prvi dokumentarni film o Jovanki Broz

Film je baziran na svedočenju ljudi koji su bili savremenici i akteri događaja u Užičkoj 15, gde je Jovanka Broz provela 35 godina zajedničkog života sa Titom. Dokumentarni film sniman je u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Priča sadrži i citate tada bitnih političara i dokumente iz ljubljanskog i beogradskog arhiva, koji do sada nisu prikazani javnosti u Srbiji. Dokumentarni film Drugarica Jovanka pokušava da donese odgovore na brojna pitanja i dileme koje i dan-danas prate Jovanku Broz: da li je ona bila više od obične supruge, koliko je znala i na šta je sve uticala, da li je žrtva ili krivac? Pozivajući se na odlomke iz mnogobrojnih knjiga, razne ispovesti, i na određene dokumente, film je, zapravo, pokušaj da se rasvetle odnosi u vrhu tadašnjeg sistema, koji su nedovoljno jasni čak i ljudima koji su bili deo tog sistema. Sa druge strane, to je prikaz jedne države i vremena o kome mlađi naraštaji ne znaju mnogo. Film o Jovanki Broz sniman je na autentičnim lokacijama i u objektima koje su koristili Brozovi. Osim ostrva Vanga na Brionima (omiljeno mesto Josipa Broza, koje je i dan-danas zatvoreno za posetioce), dramatizacije su snimane u Belom dvoru i Karađorđevu. Autorka filma je Slađana Zarić, reditelj Filip Čolović.

Pravedno ubistvo

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Pravedno ubistvo

Njujorški detektivi Tom Turk Kovan i Dejvid Ruster Fisk su pred krajem detektivske karijere i pitanje je vremena kada će otići u zasluženu penziju. Partneri su već trideset godina, pa su postali i najbolji prijatelji. Ali, kada dođe vreme da se povuku i iza sebe ostave lopove, ubice i sve ostalo što nosi posao detektiva, njih dvojica ne mogu to da urade. Pre nego što predaju značke, ostao je još jedan zločin koji bi trebalo rešiti - okrutno ubistvo zloglasnog makroa koje je, čini se, povezano s jednim njihovim starim, rešenim slučajem. Uloge: Al Paćino, Robert de Niro.

Bekstvo u zoru

Foto: IMDB

 

 

22.25 Prva

Bekstvo u zoru

Diter još od ranog detinjstva sanja o letenju, pa postaje vojni pilot. Ali dok se nalazi na prvoj tajnoj misiji na nebu iznad Laosa, njegov avion je pogođen i on se ubrzo nađe u džungli daleko od američke kontrole. Kada ga zarobe zloglasni Patet Lao vojnici, on shvata da se upravo našao u najtežoj situaciji u životu, ali odlučuje da ne poklekne. Uloge: Kristijan Bejl, Stiv Zan, Maršal Bel.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading