Brak
Foto: Alo/Foto: RINA

U vremenu kada brakovi i veze traju nikad kraće i kao da nikad nije bilo lakše odlučiti se za razvod, pa je njihov broj u skoro svim delovima Srbije sve veći, Rada i Radiša Jovičić iz sela Vapa kod Čačka prkose svim modernom statistikama. Ovi bračni drugovi su uz decu i unučiće proslavili svoju zlatnu svadbu.

- Kada smo se venčali, bili smo jako mladi. Imali smo 19 i 23 godine. Odrastali smo zajedno i tako prevazilazili sve teškoće. Zajedno pojeli što se kaže i džak soli i džak šećera. Ma koliko bilo teško, lakše je kad imate nekog uz sebe. Brak je za nas bio svetinja i tako je i dan-danas. Trudili smo se da takav stav prenesemo i na naše potomke i nadam se da smo u tome uspeli, kaže bala Rada za RINA.

Brak

Foto: RINA

 

 

Za ovih prvih pedeset godina nije da nije bilo razmirica među njima, ali su ih složno i uz ljubav zajedno rešavali. Nisu ni pomislili da može drugačije, osim razgovorom sve da se reši. Razvod nije reč koja postoji u njihovom rečniku.

- Savet za dugovečan brak - na prvom mestu ljubav, razumevanje, praštanje i ako ideš protiv sebe, pažnja uzajamna oba supružnika, pomoć... Kad ima ljubavi, sve ovo drugo se ostvaruje - dodaje baka Rada.

Brak

Foto: RINA

 

 

Njihovu sreću upotpunjuju deca i sada već veliki unučići, koji su prave istinske vrednosti poneli iz kuće učeći na primeru svojih roditelja i svojih babe i dede.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading