televizor
Foto: Promo/Foto: Shutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (5. maj)

Foto: IMDB

 

 

21.15 Prva

Tesla

Za Oskara višestruko nominovani Itan Houk u prvom pravom biografskom filmu o Nikoli Tesli, geniju i najvećem naučniku sa ovih prostora. Životna priča čoveka koji je, kako kažu “izmislio 20. vek“, hronološki će pratiti Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Tomasom Alvom Edisonom. Uloge: Itan Hok, Iv Hjuson.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (5. maj)

promo

 

 

23.25 RTS1

Gde cveta limun žut

Krajem 1915. godine, u drugoj godini Prvog svetskog rata, početog napadom moćne Austrougarske carevina na malu Kraljevinu Srbiju, srpski narod, njegova vojska i država našli su se pred najvećim iskušenjem u svojoj istoriji. Na Srbiju su krenule združene armije carevina Austrougarske, Nemačke i Bugarske. Braneći svaki put, svako brdo, svaku rečicu, kad su svako selo, svaka zaravan, svaki prevoj postajali istorijske kote, Srbija se, uzdajući se u pomoć saveznika, s vojskom, državnim ustanovama i silnim izbeglim narodom našla na Kosovu, preostalom slobodnom delu svoje teritorije. Tu je svaka dalja borba postala nemoguća, pa su se srpska vlada i srpska Vrhovna komanda, izbegavajući kapitulaciju, odlučile za jedini, sudbonosan, ali u isto vreme i časni poduhvat da srpska vojska, srpska država i dotle izbegli narod napuste svoju državnu teritoriju i da se u više pravaca, po najvećoj zimi, povuče preko neprohodnih gudura Albanije i preko dela besputne južne Crne Gore ka Jadranskom moru, u susret saveznicima.Uloge: Zoran Cvijanović, Milenko Zablaćanski, Petar Kralj, Miodrag Radovanović, Milica Milša, Hana Jovčić, Ivan Bosiljčić, Goran Daničić i Drago Čuma.

 

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (5. maj)

Foto: IMDB

 

 

21.00 CINEMANIA

Roštilj

Daza voli da sprema hranu na roštilju, ali kad mu se komšija slučajno otruje hranom, Dazina reputacija i dostojanstvo su ugroženi. Da bi ispravio stvar, odlazi na časove kod brutalnog škotskog kuvara s nadimkom Kasapin. Zajedno odlaze na takmičenje u pripremanju roštilja, gde Dazine domaće tehnike moraju doći do izražaja suprotstavljene najboljim kuvarima na svetu. Uloge: Šejn Džejkobson, Magda Suzbanski.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading