PREPORUKA najboljih filmova za narednih sedam dana (28. jul - 3. avgust)
Foto: Promo/Schutterstock
Klopka za muškarce

Foto: IMDB

 

 

Petak

22.00 Prva plus

Klopka za muškarce

Kad se radi o varanju milionera, Maksin Koners i njena kćerka Pejdž prave su profesionalke. Prvo ih Maksin namami do oltara, a zatim Pejdž natera na neveru. Mamica se sporazumno razvede, pa kreću u lov na sledeću žrtvu - ovoga puta na odbojnog milionera Vilijama Tensija. Međutim, Pejdž je napravila kardinalnu grešku i zaljubila se u mladog konobara. Sada Maksin mora da pazi na kćerku i Tensijev novac kako ne bi izgubila najbolju partnerku koju će ikada imati. Uloge: Sigurni Viver, Dženifer Lav Hjuit, Džejson Li, Rej Liota.

Odeljenje za humanost

Foto: IMDB

 

 

Petak

21.00 B92

Odeljenje za humanost

Amerika, posle ratnih sukoba 2030. godine. Noa je agent Biroa humanosti, vladine agencije koja određuje produktivnost stanovnika - da li ljudi koji žive van zidina gradova mogu da prežive i doprinesu opštem dobru. Ukoliko dobiju negativnu ocenu, takvi stanovnici se premeštaju na nepoznatu lokaciju gde su uslovi života mnogo suroviji. Uloge: Nikolas Kejdž, Sara Lind.

Divlji psi

Foto: IMDB

 

 

Petak

23.00 Prva

Divlji psi

Priča prati tri bivša zatvorenika, koja iza sebe imaju dve odležane kazne i, ukoliko ponovo završe u zatvoru, prema zakonu države Kalifornije, to će biti doživotno. U nemogućnosti da vode normalne živote, trojka prihvati naizgled jednostavan zadatak klivlendske mafije - otmicu deteta suparničkog mafijaša. Kada otmica krene u pogrešnom, pravcu trojka se nađe u bekstvu, spremna da učini sve samo da ne bi ponovo završili u zatvoru. Uloge: Nikolas Kejdž, Vilem Dafo.

1917

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.15 B92

1917

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim filmskim hitovima, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju da pređu neprijateljsku teritoriju i dostave poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Uloge: Benedikt Kamberbač, Kolin Fert, Din-Čarls Čapman, Džordž Mekej.

Sonja - beli labud

Foto: IMDB

 

 

Subota

20.25 RTS2

Sonja - beli labud

Ovo je priča o Sonji Heni, jednoj od najvećih svetskih atletičarki, kreatorki modernog umetničkog klizanja, koja 1936. odlučuje da ode u Holivud da bi postala filmska zvezda. Njen prvi film postigao je nezapamćen uspeh na blagajnama 1937, kada je prodat rekordan broj karata. Sonja postaje jedna od najbogatijih žena svog vremena, uvek okružena obožavaocima, ljubavnicima i porodicom. Kako stari, u nju su sve manje upereni reflektori, ali ona odbija da se povuče. Glavna uloga: Ine Mari Vilman.

Asteriks na Olimpijadi

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.00 Cinemania

Asteriks na Olimpijadi

Asteriks i Obeliks putuju u Grčku da bi pomogli svom prijatelju Alafoliksu koji boluje od ljubavi. Naime, Alafoliks je zaljubljen u princezu Irinu. Ali Brut, usvojeni sin Julija Cezara, takođe želi Irininu ruku. Putovanje ih odvodi na Olimpijske igre gde moraju da odmere snage s atletskom silom Rimskog carstva. Uza sve, Brut kuje zaveru kako bi svrgnuo Julija Cezara i postao vladar Rima. Uloge: Klovi Kornijak, Žerar Depardje, Vanesa Hesler.

Vinsent i Roksi

Foto: IMDB

 

 

Subota

22.00 Prva plus

Vinsent i Roksi

Vinsent je usamljeni muškarac u malom gradu koji razmišlja da vođi bande isporuči crnu torbu punu novca. Na putu do kuće nailazi na Roksi, mladu ženu koju je muškarac izgurao iz automobila. Vinsent udara čoveka i zajedno sa Roksi beži pre dolaska policije. Vinsent nudi Roksi smeštaj u maloj prikolici iza seoske kuće njegove porodice, ali ona odbija... Uloge: Emil Herš, Zoe Kravic, Emori Koen.

Dete 44

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

21.15 B92

Dete 44

Dete 44 prvi je deo napete trilogije čija je radnja smeštena u Sovjetski Savez 1952. godine. U vreme najvećih paranoja, strogog obrazovnog sistema i jakog delovanja tajne policije, bezbrižnu svakodnevicu zemlje koja se hvali kako u njoj nema kriminala uzdrmaće krvavi zločini serijskog ubice poznatog pod nadimkom Rostovski koljač. Uloge: Tom Hardi, Gari Oldman, Nomi Rapas.

Trauma centar

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

00.15 Prva plus

Trauma centar

Sama i zarobljena u izolovanom bolničkom odeljenju mlada povređena žena mora da beži od dvojice ubica koji je progone zbog jedinog dokaza koji ih može povezati s ubistvom - metkom u njenoj nozi. Srećom po nju, policajac veteran dodeljen joj je da je štiti, te on postaje njen zaštitnik kako noć postaje sve opasnija. Uloge: Brus Vilis, Stiv Gutenberg, Niki Velan.

Neverna žena

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

22.00 Superstar

Neverna žena

Koni Samner ima muža koji je voli, lep dom i divnog sina, ali potajno želi više od toga. Prilazi joj zgodni neznanac dok je na ulici zvala taksi. Ona postaje opsednuta njime i uskoro ulaze u vezu. Međutim, situacija i u vezi i u braku počinje da se komplikuje. Uloge: Ričard Gir, Dajen Lejn, Olivije Martinez.

Car

Foto: IMDB

 

 

Ponedeljak

21.00 Cinemania

Car

Radnja filma je zasnovana na istinitoj priči o Šildsu Grinu, afroameričkom robu pod nadimkom Car. Nakon što je njegov gospodar 1859. godine prokockao plantažu na kojoj je radio, Šilds potpada pod uticaj novog, okrutnog nadzornika koji muči i bičuje njegovog sina Tomija. U znak odmazde Šilds ga ubija, a tragedija bude veća, jer tom prilikom strada i njegova žena Sara... Radnja se komplikuje, jer se daje nagrada za odmazdu Cara. Godine 1890. njegov sin piše knjigu o njemu i odnosi je jednom izdavaču. Od odbeglog roba do oca revolucije... Uloge: Džejms Kromvel, Brus Dern, Majkelti Vilijamson.

Jakuza princeza

Foto: IMDB

 

 

Utorak

21.00 Cinemania

Jakuza princeza

Radnja filma smeštena je u ekspanzivnu japansku zajednicu Sao Paula u Brazilu - najveću japansku dijasporu na svetu. Akemi je siroče koje otkriva da je naslednica polovine kriminalnog sindikata Jakuza. Sklapajući neugodan savez s neznancem koji veruje da im drevni mač veže dve sudbine, Akemi mora da pokrene rat protiv drugog dela sindikata koji želi njenu smrt. Uloge: Masumi, Džonatan Ris Majers, Cujoši Ihara.

Visina

Foto: IMDB

 

 

Sreda

21.00 CINEMANIA

Visina

Grečen Bler, agent FBI, na letu za Vašington dobija neobičnu ponudu od muškarca pored kojeg sedi u avionu. On joj objašnjava da će avion uskoro biti otet i nudi joj novac ako mu pomogne da izbegnu otmicu i sigurno slete. Kada grupa profesionalnih kradljivaca preuzme avion i počne da traži u njemu skriveni plen, Grečen će morati da učini sve da spase putnike i spreči pad aviona. Uloge: Deniz Ričards, Dolf Lundgren.

Džungla

Foto: IMDB

 

 

Četvrtak

21.00 CINEMANIA

Džungla

Da bi ostvario svoj plan i došao do Amazona, Josi je stigao u La Paz, prestonicu Bolivije. Tamo slučajno upoznaje neobičnog austrijskog avanturistu, Karla, koji mu priča o Amazonu, tamošnjim neotkrivenim plemenima, čak i sakrivenom zlatu. Pošto ga uveri da dobro poznaje prašumu, Karl poziva Josija da mu se pridruži u novoj ekspediciji u Amazonu. Uloge: Danijel Redklif, Tomas Krečman, Džoel Džekson.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading