FILM NEDELJE „1917“
Foto: Promo/Schutterstock
Ledolomac

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 B92

Ledolomac

Radnja se odvija u budućnosti, u kojoj je, nakon propalog eksperimenta zaustavljanja globalnog zagrevanja, nastupilo - ledeno doba, koje je zbrisalo gotovo sav život sa Zemlje. Jedini preživeli jesu putnici ogromnog voza koji saobraća oko planete. Tokom vremena dolazi do pojave klasnih razlika u samom vozu, u kome „elita“ zaposeda nedodirljivi prednji deo voza, a siromašni su gurnuti u zadnji deo. Pritisnuti lošim uslovima života, putnici zadnjeg dela dižu revoluciju. Uloge: Kris Evans, Tilda Svinton, Džejmi Bel.

Bitka za Sevastopolj

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 CINEMANIA

Bitka za Sevastopolj

Nakon nemačke invazije na SSSR, studentkinja istorije Ljudmila Pavličenko postaje sovjetski borac u 25. pešadijskoj diviziji Crvene armije. Bori se u bici za Odesu nakon povlačenja iz Odese u odbrani grada Sevastopolja. Nakon potvrđenih 309 ubistava neprijateljskih vojnika snajperom i kasnijeg ranjavanja, poslata je u sklopu sovjetske delegacije u SAD zbog kampanje američke podrške, gde susreće američku prvu damu Elenor Ruzvelt. Uloge: Julija Peresild, Džoan Blekam, Evgenij Ciganov...

Odmetnice

Foto: IMDB

 

 

petak

20.00 Prva plus

Odmetnice

Krajem 19. veka, Divlji zapad vlada i u Meksiku. Sara, kćerka bogatog bankara i Marija, devojka iz seljačke porodice, nisu imale ništa zajedničkog dok im porodice nisu uništene, kad im je nezakonito oduzeta zemlja od strane banke iz Njujorka. Njih dve su odlučne u osveti i pretvaraju se u pljačkašice koje napadaju podružnice njujorške banke, a ubrzo postaju poznate kao „odmetnice“... Uloge: Salma Hajek, Penelope Kruz.

1917

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 B92

1917

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim filmskim hitovima, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju da pređu neprijateljsku teritoriju i dostave poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Uloge: Benedikt Kamberbač, Kolin Fert, Din-Čarls Čapman, Džordž Mekej.

Velika iluzija 2

Foto: IMDB

 

 

subota

20.55 Prva

Velika iluzija 2

Godinu dana nakon što su nadmudrili FBI i dodvorili se javnosti svojim stilom Robina Huda, iluzionisti se spremaju za veliki povratak na scenu. Vraćaju se da bi razotkrili neetičku praksu tehnološkog magnata koji ih je primorao na pljačku. Njihova jedina nada je da izvedu još jedan spektakularan trik kojim će otkriti ko zapravo stoji iza cele priče. Uloge: Džesi Ajzenberg, Vudi Harelson, Dejv Franko, Lizi Kaplan.

Tor: Mračni svet

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 RTS1

Tor: Mračni svet

Marvelov „Tor: Mračni svet“ nastavlja filmsku avanturu Tora, moćnog Osvetnika, u kojoj će se on boriti da spase Zemlju i Devet Carstava od mračnog neprijatelja koji je stariji od univerzuma. Tor će se boriti za uspostavljanje reda u celom kosmosu... ali drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekitima vraća se s namerom da ceo svet vrati u tamu. Suočen s neprijateljem kome čak ni Odin ni Asgard ne mogu da se odupru, Tor će morati da se upusti na dosad najopasnije putovanje i da se udruži sa prevrtljivim Lokijem da bi spasao ne samo one koje voli već i ceo svet. Uloge: Kris Hemsvort, Natali Portman, Tom Hidlston, Entoni Hopkins, Stelan Skarsgord, Idris Elba.

Ema

Foto: IMDB

 

 

subota

17.50 RTS2

Ema

Gospođica Ema Vudhaus je tipičan primer palanačke spletkašice. Uživa u seoskom provodadžisanju, mešanju u tuđe živote i samo radi zabave uporno pokušava da spoji slobodne muškarce i devojke koji očigledno nisu jedno za drugo. Bez njenog znanja ne može se sklopiti nijedno prijateljstvo, međutim, Ema nikada nije pomislila na svoju sudbinu i budućnost. Kada upozna mladog plemića, gospodina Najtlija, ubrzo će shvatiti gde leži ključ za zarobljene emocije i zaboravljenu romantiku... Uloge: Gvinet Paltrou, Toni Kolet, Greta Skaki.

Bitka za Midvej

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 B92

Bitka za Midvej

Bitka kod Midveja počela je 4. aprila 1942. godine. Bila je to odlučujuća pobeda Amerike protiv Japana za vreme Drugog svetskog rata. Tokom četvorodnevne borbe u vazduhu i na moru, brojčano nadjačana vojska Sjedinjenih Država uspela je da uništi četiri japanska nosača aviona i izgubi samo jedan svoj, Jorktaun. Japanska mornarica dotada bila je nepobediva. Uloge: Ed Skrein, Patrik Vilson, Vudi Harelson.

 

nedelja

22.00 Prva plus

Uništiteljka

Foto: IMDB

 

Detektivka policije Los Anđelesa Erin Bel kreće na opasno putovanje da pronađe ubicu i vođu bande Silasa i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande čiji je i sama nekada bila član kao agent FBI na tajnom zadatku. To se katastrofalno završilo i ostavilo težak emocionalni i fizički trag u njenom životu. Uloge: Nikol Kidman, Sebastijan Sten.

Izvor života

Foto: IMDB

 

 

nedelja

18.00 Star Life

Izvor života

Odiseja o hiljadugodišnjoj borbi jednog čoveka da spase ženu koju voli. Njegovo epsko putovanje počinje u 16. veku u Španiji, gde konkvistador Tomas Kreo kreće u potragu za drvetom života, legendarnom biljkom za koju se veruje da može doneti večni život onome ko pije iz njenog korena. Kao savremeni naučnik Tomi Kreo, on očajnički pokušava da pronađe lek za neizlečivu bolest koja ubija njegovu voljenu ženu Izabel. Uloge: Hju Džekmen, Rejčel Vajs, Elen Berstin.

99 domova

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 CINEMANIA

99 domova

Građevinski radnik Denis Neš, njegova majka Lin i devetogodišnji sin Konor iseljeni su iz svoga doma u postupku koji, u ime banke, predvodi Rik Karver, beskrupulozni agent za nekretnine. Poniženi Neš smešta majku i sina u motel, a situacija mu izgleda beznadežno. Ipak, tada se pojavljuje neočekivana prilika - Karver mu nudi posao. Neš radi poslove čišćenja i popravke kuća koje je Karver zaplenio, da bi mu nakon nekog vremena Karver počeo da poverava i vođenje iseljavanja. Uloge: Endru Garfild, Noa Lomaks, Laura Dern.

Opasna Džejn

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

21.00 CINEMANIA

Opasna Džejn

Džejn živi na farmi s voljenim suprugom Bilom Hemondom. Ali, nakon što se Bil sukobi s okrutnim kriminalcem Džonom Bišopom, Džejn zna da je njihovoj sreći došao kraj. Prisiljena je da se za pomoć obrati bivšem vereniku jer zna da će joj Bišop i njegova banda uskoro zakucati na vrata... Uloge: Natali Portman, Džoel Edžerton, Juan Makgregor.

Kolet

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 CINEMANIA

Kolet

Sidona - Gabrijel Kolet se nakon udaje za uspešnog pariskog pisca Vilija seli iz svoje kuće u ruralnom delu Francuske u urbani i umetnički sjaj Pariza. Ubrzo potom Vili ubeđuje Kolet da piše pod njegovim imenom. Kolet započinje poluautobiografski roman o duhovitoj i prkosnoj devojci sa sela po imenu Klodin, stvarajući bestseler i kulturnu senzaciju. Posle ovakvog uspeha, Kolet i Vili postaju glavna tema Pariza. Uloge: Kira Najtli, Dominik Vest, Elenor Tomlison.

Sve što želim

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 CINEMANIA

Sve što želim

Modna dizajnerka je odustala od ideje da će ikada pronaći svoju srodnu dušu. Uprkos pokušajima njene najbolje prijateljice i vlastite majke da se smiri i pronađe sreću u karijeri, ona nastavlja s neodgovornim ponašanjem, učestalo gubi poslove, te ne odustaje od povremenih susreta s mlađim muškarcima. Čini se da ništa nije pod kontrolom sve do njene rođendanske zabave na kojoj upoznaje Adama, zgodnog advokata. Uloge: Šeron Stoun, Toni Goldvin, Elen Berstin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading